Zināms «Latvijas Dzelzceļa» kausa dalībnieču sastāvs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Tradicionālajā pirmssezonas pārbaudes turnīrā hokejā «Latvijas Dzelzceļa» kauss šogad Rīgā piedalīsies piecas komandas, pavēstījusi Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Kazaņas «Ak Bars».

Sacensības notiks no 26. līdz 30. augustam «Arēnā Rīga», un tajās bez Rīgas «Dinamo» un «Ak Bars» komandām piedalīsies arī Maskavas «Dinamo», Jaroslavļas «Lokomotiv» un Sanktpēterburgas SKA.

Visas piecas komandas aizvadīs viena apļa turnīru.

Latvijas līdzjutējiem īpaši saistoša būs Maskavas «Dinamo» komanda, kuras galvenais treneris nākamajā sezonā būs Harijs Vītoliņš, bet uzbrucēji - Mārtiņš Karsums un Kaspars Daugaviņš, kā arī «Lokomotiv», kurai arī uz nākamo sezonu ir līgums ar Miķeli Rēdlihu.

Šajā sezonā Maskavas «Dinamo» un SKA izcīnīja pirmās divas vietas Rietumu konferencē, bet sekojošajā Gagarina kausā tās abas pirmajās divās kārtās piekāpās «Lokomotiv», kas gan vēlāk konferences finālā zaudēja Prāgas «Lev».

«Latvijas Dzelzceļa» kauss tām tradicionāli ir pēdējā sagatavošanās pirms KHL sezonas sākuma.

2009.gadā «Latvijas Dzelzceļa» kausa izcīņā uzvarēja Rīgas «Dinamo», kas finālspēlē pagarinājumā ar 3:2 uzvarēja «Lokomotiv» komandu, bet nākamajos divos gados sacensībās triumfēja «Lokomotiv». Pusotru nedēļu pēc otrā triumfa «Lokomotiv» komanda cieta traģiskā aviokatastrofā, kurā gāja bojā visi vienības spēlētāji, ieskaitot leģendāro latviešu aizsargu Kārli Skrastiņu.

2012.gadā par kausa ieguvējiem atkal kļuva rīdzinieki, kas ar 3:1 uzvarēja nu jau atjaunoto «Lokomotiv» komandu ar M.Rēdlihu ierindā, bet pērn turnīrā pirmoreiz uzvarēja SKA komanda, finālā pieveicot Rīgas «Dinamo».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu