Regbija sezona Latvijā tiks atklāta 4. aprīlī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

2015. gada regbija sezona Latvijā tiks atklāta 4. aprīlī, kad par Prezidenta kausu, kura izcīņa jau kļuvusi tradicionāla, sacentīsies aizvadītās sezonas divas spēcīgākās komandas - «Garkalne/Livonia» un TFS «Bulduri», TVNET informēja Latvijas Regbija federācija.

Vieta, kurā notiks spēle, tiks paziņota vēlāk, atkarībā no iespējamā piemērotākā laukuma stāvokļa. Čempionvienība un kausa ieguvēja «Garkalne/Livonia» tiksies ar vicečempioniem un kausa izcīņas finālistiem TFS «Bulduri», jo ar tādu nosaukumu startēs līdzšinējais RK «Ovāls». «Garkalne/Livonia» aizstāvēs 2014. gada pavasarī no Latvijas Regbija federācijas prezidenta Aleksandra Zumenta rokām saņemto trofeju.

Latvijas čempionātā regbijā, kas startēs aprīļa otrajā nedēļā, piedalīsies sešas komandas. Bez abām jau nosauktajām arī «Miesnieki», «Eži», «Fēnikss» no Valmieras un «Jūrmala»/LLU. Pēc divu apļu cīņām, oktobra sākumā notiks spēles par medaļām, kad pirmo divu vietu īpašnieces pēc pamatturnīra cīnīsies par zelta medaļām, bet trešās un ceturtās vietas īpašnieces - par bronzas medaļām.

Sešas komandas piedalīsies arī Latvijas kausa izcīņā, kuras fināls paredzēts 15. augustā. Pusfinālā uzreiz ielozētas pagājušā gada finālistes. TFS «Bulduri» spēlēs ar 6. aprīļa «Fēniksa» un «Ežu» ceturtdaļfināla uzvarētāju. «Garkalne/Livonia» spēlēs ar «Miesnieku» un «Jūrmala»/LLU ceturtdaļfināla uzvarētāju.

Latvijas čempionāts regbijā 7, kā ierasts, risināsies trīs posmos - 11., 18. un 25. jūlijā. Latvijas kausa izcīņa regbijā 7 notiks 9. maijā.

Oficiālajos starptautiskajos turnīros Latvijas valstsvienība Krievijas trenera Sergeja Lisko vadībā Eiropas Nāciju kausa 2B divīzijas turnīrā 25. aprīlī viesos spēlēs ar Lietuvu un 2. maijā uzņems Andoru, bet rudenī - 31. oktobrī uzņems Ungāriju un 7. novembrī spēlēs Kiprā.

Latvijas izlase regbijā 7 lietuviešu trenera Edmunda Ščavinska vadībā startēs divos Eiropas čempionāta A divīzijas turnīros 6. un 7. jūnijā Estergomā (Ungārijā), un 20. un 21. jūnijā Gdaņskā (Polijā). Abi turnīri ir posms kvalifikācijā 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

Pirmajai Eiropas čempionāts šogad būs Latvijas U-18 izlasei, kas galvenā trenera Mārtiņa Straumes vadībā no 26. marta līdz 5. aprīlim Tulūzā (Francijā) aizvadīs B divīzijas turnīru.

Latvijas U-20 izlase startēs Eiropas čempionātā Čehijā, kas paredzēts augusta beigās.

Eiropas čempionātā regbijā 7 sievietēm Latvijas izlase spēlēs B divīzijas turnīrā Zagrebā (Horvātijā) 20. un 21. jūnijā.

Eiropas čempionāts regbijā 7 U-19 jauniešiem ar 16 komandu, arī Latvijas, piedalīšanos no 24. līdz 26. aprīlim notiks Višī (Francijā).

No 29. līdz 31. maijam Maskavā, Eiropas čempionu balvas izcīņā regbijā 7 klubiem, kas, tāpat kā visi izlašu turnīri, norit «Rugby Europe» pārraudzībā, piedalīsies RFC «Livonia» komanda.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu