Lietuvas grandu duelī «Lietuvos rytas» pamatīgi sakauj «Žalgiri»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Divu Lietuvas basketbola grandu savstarpējā duelī Viļņas «Lietuvos rytas» savā laukumā ar 90:58 (30:16, 23:12, 18:12, 19:18) pārspēja latvieša Kaspara Vecvagara pārstāvēto valsts čempionvienību Kauņas «Žalgiris».

Vecvagars šajā mačā laukumā pavadīja 20 minūtes un 43 sekundes, kuru laikā guva astoņus punktus, jo iemeta vienu no četriem divpunktu metieniem, kā arī vienu no trim tālmetieniem. Tāpat latvietis precīzi grozā raidīja trīs no četriem soda metieniem, tika pie vienas atlēkušās bumbas un rezultatīvas piespēles, kā arī izprovocēja trīs noteikumu pārkāpumus un divas reizes kļūdījās.

Jau ar mača pirmajām minūtēm izpaudās «Lietuvos rytas» pārākums, kuri pēc septiņām aizvadītām minūtēm pirmo reizi panāca desmit punktu pārsvaru (21:11), bet pirmās ceturtdaļas beigās Lietuvas vicečempionu pārsvars bija vēl par trim punktiem lielāks - 30:16.

Mača turpinājumā izpaudās pārliecinošs Viļņas kluba pārsvars, bet pirmo reizi starpība 30 punktus sasniedza spēles 30.minūtē, kad pēc precīzā serba Stevana Jelovaca tālmetiena rezultāts kļuva 71:40. Atlikušajā desmitminūtē «Žalgiris» komandai neatradās nekādi pretargumenti, lai rezultātu padarītu kaut nedaudz pievilcīgāku, līdz ar to nācās ciest pamatīgu sakāvi.

«Lietuvos rytas» sastāvā pa 17 punktiem iemeta Renalds Seibutis un Stepons Babrausks, bet Lietuvas čempionu rindās neviens nesasniedza desmit punktu robežu, tāpēc rezultatīvākie ar astoņiem punktiem bija Vecvagars un Roberts Javtoks.

Šis «Žalgirim» bija jau trešais zaudējums astoņās Lietuvas čempionāta spēles, tāpēc kopvērtējuma tabulā jāieņem vien ceturtā vieta. Tikmēr «Lietuvos rytas» piecos mačos izdevies tikt pie pieciem panākumiem, kas ļauj ieņemt pirmo vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu