Golfere Jansone kvalificējas dalībai Eiropas profesionāļu tūrē (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No personīgā arhīva

Latvijas golfere Laura Jansone trešdien Marokā veiksmīgi finišēja piecas dienas ilgušā izšķirošajā kvalifikācijas turnīrā un izcīnīja tiesības 2014.gadā spēlēt profesionālajā Dāmu Eiropas tūrē (LET). Jansone LET spēlēs otro sezonu pēc kārtas, TVNET informē Latvijas Golfa federācijas preses daļa.

Tūres karti dalībai LET Jansone nopelnīja ar izšķirošajā kvalifikācijā izcīnītu dalītu 27.vietu 34 valstu 95 spēlētāju konkurencē. Vietu LET ieguva kvalifikācijā 31 labākā spēlētāja. Jansone 90 bedrītes piecās kārtās izspēlēja ar 362 sitieniem (71-76-67-73-75) jeb diviem sitieniem virs teorētiski nepieciešamās normas (PAR).

Visveiksmīgākā 25 gadus vecajai Jansonei bija sacensību trešā kārta, kurā viņa sasniedza dienas labāko rezultātu un pārspēja visas konkurentes. Panākums ļāva Rīgas golferei pakāpties uz dalītu 11.vietu un nākamajās divās dienās noturēt vietu pirmajā trīsdesmitniekā.

Kvalifikācijas pamatturnīrā divos Marakešas golfa laukumos «Samanah Country Club» un «Al Maaden» spēlēja gan dalībnieces, kas veiksmīgi startēja priekškvalifikācijas turnīros, gan golferes, kas līdzšinējo nopelnu dēļ bija atbrīvotas no spēlēšanas priekškvalifikācijā. Jansone LET spēlēja arī 2013.gadā, taču rangā netika tik augstu, lai automātiski saņemtu tūres karti nākamajai sezonai.

Kvalifikācijas pamatturnīrā uzvarēja norvēģiete Caroline Martens ar rezultātu -13 zem PAR, tuvākās konkurentes skotieti Sally Watson un Vācijas golferi Steffi Kirchmayr apsteidzot par pieciem sitieniem.

LET sezona sāksies janvāra beigās Jaunzēlandē, bet vēlāk golferes turpinās spēlēt Austrālijā, Āzijā, Āfrikā un Eiropā. Sezonā paredzēti 22 turnīri 18 valstīs ar apmēram 12 miljonu eiro kopēju balvu fondu.

Pirms pērnās sezonas debijas LET Jansone divus gadus aizvadīja Ziemeļamerikā Sieviešu profesionālā golfa asociācijas (LPGA) fārmtūrē.

Laura Jansone ir divkārtēja ASV studentu sporta (NCAA) «Atlantic Sun» konferences čempione (2008., 2010.), «Latvian Open» uzvarētāja (2007.) un trīskārtēja Latvijas amatieru čempione (2004., 2006., 2007.). Profesionāle kopš 2011.gada sezonas.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu