Kapello: Rūnijam nav garantēta vieta izlasē

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Anglijas futbola izlases galvenais treneris Fabio Kapello pavēstījis, ka Mančestras "United" uzbrucējam Veinam Rūnijam vēl nav garantēta vieta valstsvienības sastāvā, kas dosies uz 2012. gada Eiropas čempionāta finālturnīru.

Anglijas izlase Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificējās piektdien, kad G apakšgrupas mačā izbraukumā nospēlēja neizšķirti 2:2 ar Melnkalnes valstsvienību, kurai ar šādu rezultātu bija pietiekami, lai garantētu sev vietu pārspēlēs par ceļazīmi uz finālturnīru.

Aizvadītajā spēlē Rūnijs izpelnījās sarkano kartīti, kas viņam bija sestā spēlētāja karjerā. Līdz ar to Mančestras "United" zvaigzne izlaidīs vismaz vienu spēli nākamā gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas risināsies Polijā un Ukrainā.

Uz jautājumu, vai Kapello ir gatavs neiekļaut Rūniju Anglijas izlases sastāvā dalībai finālturnīrā, itāļu speciālists atbildēja apstiprinoši.

Rūnijam būs vēl sevi jāpierāda

"Savā trenera karjerā uz rezervistu soliņa esmu nosēdinājis daudzus futbolistus. Vienmēr lēmumus esmu pieņēmis, balstoties uz to, kādā formā attiecīgajā brīdī atrodas spēlētājs," izteicās Kapello. "Man jāatrod risinājums vienai vai divām Eiropas čempionāta spēlēm, kurās Rūnijs nevarēs mums palīdzēt. Ja atrisināšu šo problēmu, tad viņam nāksies papūlēties, lai atgūtu sev vietu sākumsastāvā."

Tāpat Kapello atzina, ka neplāno izmantot Rūniju Anglijas izlases pārbaudes spēlēs pirms Eiropas čempionāta finālturnīra. Tuvākā no tām notiks 12. novembrī pret Spāniju.

Var piespriest pat trīs spēļu diskvalifikāciju EČ finālturnīrā

Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) disciplinārā komiteja Rūnija diskvalifikācijas lietu izskatīs ceturtdien. Tiek ziņots, ka uzbrucējam var tikt piešķirta pat trīs spēļu diskvalifikācija nākamā gada Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Pagājušajā nedēļā Anglijas Futbola asociācijas (FA) priekšsēdētājs Deivids Bernsteins apstiprināja, ka Kapello pēc 2012. gada Eiropas čempionāta finālturnīra atstās Anglijas valstsvienības galvenā trenera amatu.

Kapello pēc EČ atstās Anglijas izlasi

Iepriekš bija izskanējušas runas, ka vairākas FA vadošas amatpersonas aicinājušas Kapello palikt amatā, tomēr Bernsteins trešdien, uzstājoties kādā futbola konferencē, skaidri paziņoja, ka līgums ar itāli netiks pagarināts.

Kapello jau pirms vairāk nekā gada bija paziņojis, ka 2012. gada vasarā atstās savu amatu.

Kapello par Anglijas izlases galveno treneri tika apstiprināts 2007. gada 14. decembrī. Iepriekš izlasi vadīja Stīvs Maklārens, kurš tika atlaists pēc Anglijas nekvalificēšanās 2008. gada Eiropas čempionāta finālturnīram.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu