Bagatskis: Pietrūka resursu, lai izmantotu lietuviešu paniku (25)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe / Elio Castoria

Latvijas vīriešu basketbola izlase Eiropas čempionāta spēlē pret Lietuvu nocīnījās labi, tomēr nespēja izmantot radušos iespēju, uzskata Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Slovēnijā notiekošā Eiropas čempionāta trešās kārtas mačā piektdien Latvija ar 59:67 piekāpās Lietuvai.

«Lietuvieši spēlē ļoti prognozējami. Bija skaidrs gan ko viņi darīs, gan kā viņi darīs. Ka pie katras izdevības virzīs bumbu groza apakšā un spēlēs viens pret vienu,» Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Bagatska izteikumus pēc mača. «Otrajā puslaikā atkal nolēmām riskēt, spēlējot ar mazo sastāvu, un jau otrajā spēlē pēc kārtas pretinieki nespēja izmantot priekšrocības, kas viņiem pavērās.»

«Lietuviešiem bija milzīgs augumu pārsvars, viņi dominēja cīņā par atlēkušajām bumbām, turklāt mēs metām ar katastrofāli sliktu precizitāti (divpunktnieki 12/30, trīspunktnieki 8/31), tomēr spriedze neatslāba gandrīz līdz pašām beigām,» Bagatskis palika apmierināts. «Tātad ne tikai lietuvieši sagādāja mums problēmas - arī mēs viņus pamocījām. Daži precīzi metieni varēja pagriezt visu pavisam savādāk, un neviens taču neteiks, ka mums nebija iespējas.»

Bagatskis uzsvēra, ka Latvijas basketbolisti bija atbilstoši noskaņojušies. «Varbūt brīžiem par daudz, bet, kā teicu jau vakar, labāk, lai agresijas ir vairāk, nekā tās nav nemaz. Tomēr, iespējams, daži bija pārdeguši. Īpaši tie, kuri ikdienā nespēlē pret tāda kalibra pretiniekiem. Gribējās visu izdarīt ātrāk - ka tik kaut kas nenotiek.»

«Sākām labi, taču pēc pirmajām maiņām parādījās problēmas. Kāds kaut ko aizmirsa, neizdarīja un lietuvieši uzreiz mūs sodīja ar diviem trīspunktniekiem,» atcerējās treneris. «Savukārt otrajā ceturtdaļā četrus uzbrukumus pēc kārtas netikām pie metiena, jo saņēmām piezīmes uzbrukumā. Tas mūs izsita no līdzsvara. Pirmajā puslaikā tās bija mūsu vienīgās kļūdas - tas jau kaut ko nozīmē.»

«Dažiem vīriem laukumā pateicu, ka var jau cienīt slavenus uzvārdus, bet jāciena arī otrās komandas spēlētājus. Pēc tam bija jāpatērē dubulta enerģija, lai atgrieztos spēlē,» stāstīja Bagatskis. «Trešajā ceturtdaļā izdevās salauzt spēli, izlīdzinājām rezultātu un tika radītas daudzas labas situācijas brīviem metieniem. Var jau gudri spriest par aizsardzības lielo nozīmi, bet, ja bumbu dabūt grozā iekšā, uzvarēt nav iespējams. Labi, trīspunktniekus dažkārt nespēj iemest pat vislabākie snaiperim, bet mēs aizmetām vismaz piecreiz garām no groza apakšas. Tā salasījās tie punkti, kas beigās mūs šķīra.»

«Fiziski visi bija gatavi sisties, spēka nepietrūka. Bet, ja nav pārliecība par to, ko dari...,» secināja treneris. «Daļai komandas šī bija vērtīga pieredzes. Pirms dažiem gadiem mēs lietuviešiem bijām peramie zēni, šodien viņi spēles gaitā brīžiem bija panikā. Diemžēl pietrūka resursu, lai šodien to izmantotu.»

B apakšgrupas kopvērtējumā pašlaik divas uzvaras divās spēlēs ir Serbijai, bet pa diviem panākumiem trijos mačos izcīnījušas Latvija un Lietuva. Pie vienas uzvaras trijās cīņās tikuši Bosnija un Hercegovina un Melnkalne, savukārt divus zaudējumus divās spēlēs cietusi Maķedonija.

«Nav iemesla nokārt galvas. Jāaizmirst arī šī spēle un jāgatavojas nākamajai. Protams, Serbijas izlase uz mums skatās no desmitā stāva augstumiem, protams, viņi ir favorīti. Gudra, agresīva komanda, bet, kā katrai, arī Serbijas izlasei ir gan stiprās, gan vājās puses,» par nākamajiem pretiniekiem teica Bagatskis. «Centīsimies izmantot otrās un neļaut pretiniekiem izmantot pirmās. Atkārtošos: nav svarīgi ar ko spēlējam, svarīgi - kā paši spēlējam. Jānospēlē vēl gudrāk un pacietīgāk, nekā šodien un jāturpina izbaudīt Eiropas čempionātu.»

Sestdien Latvijas izlasei paredzēta brīvdiena. Duelis pret Serbiju gaidāms svētdien, bet noslēdzošā apakšgrupas cīņa paredzēta pirmdienas pēcpusdienā pret Maķedoniju.

Otrajam turnīra posmam kvalificēsies četru apakšgrupu trīs labākās komandas, bet pārējām izlasēm čempionāts būs noslēdzies. Ja Latvijas basketbolisti spēs kvalificēties otrajai kārtai, viņiem E apakšgrupā pretiniekos būs trīs labākās komandas no A grupas (Ukraina, Lielbritānija, Francija, Vācija, Izraēla un Beļģija). Komandas uz otro posmu ņems līdzi pirmā posma savstarpējās spēlēs izcīnītos panākumus.

Latvijas izlase Eiropas čempionātā piedalās jau devīto reizi pēc neatkarības atgūšanas. Līdz šim labākais sasniegums bijis 2001.gada turnīrā, kad tika izcīnīta augstā astotā vieta. Tomēr pēdējos piecos Eiropas čempionātos valstsvienība nav spējusi izkļūt no apakšgrupas.

Pirms Eiropas čempionāta Latvijas Basketbola savienība (LBS) neizvirzīja valstsvienībai konkrētu uzdevumu.

Eiropas čempionāts Slovēnijā ilgs līdz 22.septembrim.

Komentāri (25)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu