Rīgas "Dinamo" uzdevums būs cīņa par Gagarina kausu

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Hokeja kluba Rīgas "Dinamo" valdes priekšsēdētājs un viens no kluba akcionāriem Aigars Kalvītis uzskata, ka līdz ar jaunā galvenā trenera Pekas Rautakallio iecelšanu amatā mainīsies komandas spēles stils, kas kļūs dinamiskāks, ekspremjers pastāstīja intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service".

Rautakallio ir mūsdienīga hokeja piekritējs

"Manuprāt, līdz ar jauno galveno treneri mainīsies komandas hokeja spēles stils. Atšķirībā no Jūliusa Šuplera [iepriekšējais "Dinamo" galvenais treneris], kurš vairāk spēli balstīja uz klasisko čehu–slovāku hokeja skolas manieri – sagaidīt īsto momentu un iemest ripu vārtos, Rautakallio ir mūsdienīga hokeja piekritējs. Tāpēc šajā sezonā skatītāji varēs vērot pavisam citu hokeju – ar milzīgu ātrumu un milzīgu spēlētāju pašatdevi katrā divcīņā. Redzēsim, vai mūsu spēlētāji būs spējīgi izturēt šādu spēles stilu," sacīja Kalvītis, kuram šādas pārmaiņas šķiet ļoti interesantas.

"Es gaidu nākamo sezonu un ceru, ka komanda spēlēs pavisam citādi nekā līdz šim," teica kluba valdes priekšsēdētājs.

Rautakallio, tāpat kā viņa priekšgājējs, var rēķināties ar kluba vadības atbalstu. "Kluba vadība allaž ir devusi ļoti lielu uzticības kredītu. Arī bijušajam "Dinamo" trenerim Šupleram. Aizvadītajos trīs gados gājis ir dažādi, taču, par spīti grūtībām, komandas vadība viņam allaž ir uzticējusies. Mēs nekad neesam strēbuši karstu putru. Ja ir bijušas zaudējumu sērijas, kurās zaudētas, piemēram, sešas līdz septiņas spēles, mēs esam sasaukuši kluba sapulces, tomēr tajās nekad nav bijuši jautājumi par trenera atlaišanu," norādīja Kalvītis.

Uzdevums būs cīņa par Gagarina kausu

Tāpat kā iepriekšējās sezonās, arī gaidāmajā sezonā komandai pirmais uzdevums būs iekļūt Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izslēgšanas spēlēs – Gagarina kausa izcīņā. Mērķis palicis nemainīgs, neskatoties uz trenera maiņu un izmaiņām sastāvā.

"Sezonas gaitā mainās ikviena hokeja komanda. Piemēram, pašlaik Sanktpēterburgas SKA spēlētāju sastāvs ir nomainīts gandrīz uz pusi. Redzēsim, kāds būs šīs sezonas sākums. Nerādās, ka tas mūsu puišiem būs viegls, jo viņiem vajadzēs cīnīties ar spēcīgākajām Krievijas hokeja komandām. Tomēr uzdevums ir nemainīgs – iekļūšana izslēgšanas spēļu turnīrā, un, ja reiz mēs tur būsim iekļuvuši, uzdevums būs cīņa par galveno balvu – Gagarina kausu," piebilda ekspremjers.

Viņš uzsvēra, ka izslēgšanas spēlēs hokejisti mobilizējas spēlēm tikai par uzvaru, nevis vienkāršu iekļūšanu izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā.

"Pēdējās divās sezonās mūsu komandai vienkārši pietrūka fiziskā spēka un komandas svaiguma. Nav noslēpums, ka mūsu komandas rezervistu soliņš ir ārkārtīgi īss, bet izslēgšanas spēļu sērijas spēles ir ārkārtīgi smagas un fiziski nogurdinošas.

Pēdējos gados mums ir bijis par maz spēka, lai pārvarētu otrās kārtas sērijas," uzskata Kalvītis.

"Tomēr es nedodu ne pieci, ka gadījumā, ja pērn Jaroslavļā mums izdotos noturēt uzvaru ar rezultātu 4:2 pret vietējo komandu "Lokomotīve", mēs izslēgšanas spēļu turnīrā būtu noturējušies ilgāk. Mums vienkārši pietrūka svaiguma. Mūsu komanda visu sezonu spēlēja tikai ar trīsarpus maiņām. Tieši īsais spēlētāju soliņš mums izrādījies par galveno iemeslu, kādēļ mēs nevaram spēlēt tālāk izslēgšanas spēlēs. Šā iemesla dēļ Rīgas "Dinamo" nevar aizspēlēties līdz augstākajām līgas godalgām.

Rīgas "Dinamo" ir ļoti saliedēta komanda, un arī šogad komandas mērķi būs visaugstākie.

Citādi sportā nevar būt – ja tu neesi labākais, tev tur nav ko meklēt," paskaidroja valdes priekšsēdētājs.

''Dinamo'' 2011./2012. gada KHL sezonu sāks 9. septembrī, izbraukumā tiekoties ar pērnās sezonas čempionvienību Ufas ''Salavat Julajev''.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu