Indriksons: Brīnumus no Pahara mēs uzreiz negaidām (15)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Guntis Indriksons aicina negaidīt uzreiz brīnumus no jaunā Latvijas valstsvienības galvenā trenera Mariana Pahara. Viņš uzskata, ka Pahars ir perspektīvs, ambiciozs speciālists, kuram jādod laiks, apbruņojoties ar pacietību. «Viņš šobrīd ir vistuvāk tam, lai ar Latvijas izlasi sasniegtu pozitīvākus rezultātus,» teica Indriksons.

Vēlējās treneri no pašmāju speciālistiem

«Izvirzīt Marianu Paharu par Latvijas izlases galveno treneri bija mana iniciatīva,» neslēpj Indriksons. «Principā nesastapu nevienu iebildumu no neviena cilvēka. Kāpēc mēs to darījām? Tomēr gribam savu treneri, vēl jo vairāk - jaunu un perspektīvu. Jā, varbūt ir risks. Bet es iekšēji jūtu, kolēģi federācijā, ka Marainam varētu sanākt.»

Iepriekš 36 gadus vecā speciālista vārds neizskanēja starp iespējamajiem kandidātiem Latvijas valstsvienības galvenā trenera postenim. Tika minēti brits Gērijs Džonsons, pašreizējais «Skonto» galvenais treneris Tamazs Pertija no Gruzijas un ukrainis Romāns Grigorčuks, kas ilgu laiku strādāja Latvijā.

Starkovs pirmais uzrunāja Indriksonu

Indriksons atklāja, ka atkāpties no amata lēmumu pieņēmis pats līdzšinējais galvenais treneris Aleksandrs Starkovs. «Viņš bija pirmais, kas griezās pie manis. Mēs vairākas reizes tikāmies un nonācām pie tā, ka būs pareizi, ja Latvijas valsts izlasē būs jauns treneris. Nonācu pie secinājuma, ka vislabāk būs, ja virzīsim treneri no mūsu pašu vidus.»

Starkovam līgums bija spēkā līdz 2014. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra beigām, kas ietver četras spēles un vienu pārbaudes maču viesos ar Igaunijas nacionālo komandu.

«Mēs visi strādāsim, lai Latvijas izlase sasniegtu maksimāli pozitīvu rezultātu. Tikai treneris un spēlētāji rezultātu sasniegt nevar. Tas ir liels kamols, kuram ir labi jāsavijas kopā, lai būtu pozitīvs rezultāts. Uzskatu, esam uz pareizā ceļa,» sacīja Indriksons.

Latvijas futbolā aug laba paaudze

Viņaprāt, Starkovs ir visprofesionālākais treneris Latvijā. «Viņš šobrīd ir pats spēcīgākais treneris. Neuzskatu, ka Starkovs ir sācis nesaprast, kuri ir paši konkurētspējīgākie futbolisti, kuriem vajadzētu spēlēt izlasē. Bet, manuprāt, Pahars šobrīd ir vistuvāk tam, lai ar Latvijas izlasi sasniegtu pozitīvākus rezultātus. Brīnumus mēs negaidām. Domāju, ka visi saprotam, ka ir iespējamas neveiksmes. Spēlētāju kvalitatīvais un kvantitatīvais kontingents šobrīd ir tāds, kāds ir. Mums aug laba paaudze, bet, lai sasniegtu labus rezultātus vajadzīgi trīs līdz četri gadi izlašu līmenī.»

Pahars ir visu laiku jaunākais treneris kāds vadīs Latvijas valstsvienību.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu