UCI noliedz Ārmstronga piesegšanu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Starptautiskā Riteņbraukšanas federācija (UCI) noliedz, ka tā būtu slēpusi leģendārā Lensa Ārmstronga dopinga lietošanu.

Atgādinām, ka Ārmstronga bijušais komandas biedrs Tailers Hamiltons, kurš izcieš sodu par dopinga lietošanu, "CBS News" raidījumā "60 minūtes" apgalvoja, ka redzējis Ārmstrongu injicējam sev EPO, turklāt UCI viņu pieseguši.

UCI Hamiltona apgalvojumus nosauc par nepatiesiem, vēsta ESPN. ''UCI ir šokēti par nopietnajām apsūdzībām, taču Hamiltona apgalvojumi nav patiesi.''

''Varam tikai apstiprināt, ka Lenss Ārmstrongs nekad nav pieķerts dopinga lietošanā. Mēs nekad nevienu neesam pieseguši,'' norādīts UCI paziņojumā.

Ārmsronga bijušais komandas biedrs no 2000. līdz 2005. gadam Vjačeslavs Jekimovs pievienojies riteņbraucēja aizstāvjiem.

''Aiz dzirdētā stāsta kaut kas ir. Pirmkārt, tas nav patiess un aiz tā stāv nauda vai cita veida stimulācija. Kādēļ viņš to paziņo tikai tagad, nevis 2005. gadā? Es šādus cilvēkus saucu par meļiem. Vispirms viņi melo, ka ir nevainīgi, bet pēc tam stāsta kaut ko citu.''

Pašreiz Ārmstrongs savu velobraucēja karjeru jau ir beidzis. Savulaik viņš septiņas reizes triumfējis prestižajā "Tour de France" velobraucienā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu