Rīgu pārņēmuši skrējēji

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas centrā "Nordea" maratona ietvaros šodien pulcējušies tūkstošiem skrējēju un viņu līdzjutēju. Arī TVNET šogad nu jau ceturto gadu pēc kārtas piedalījās maratona skrējienā.

Vecrīgā tikai skrējēji

Maratona maršruts visā garumā norobežots ar barjerām vai iezīmēts ar auduma lentēm. Kā novēroja aģentūra LETA, Vecrīgā Kaļķu iela ir gandrīz pilnībā atvēlēta tikai skrējējiem. Līdzjutējiem un garāmgājējiem līdzās trasei atstātas šauras taciņas uz ietvēm, uz kurām arī maratona laikā izvietotas vasaras kafejnīcas, tādējādi radot gājēju sastrēgumus.

Ar aplausiem uzmundrina

Tomēr gan rīdzinieki, gan Rīgas viesi lielākoties pret notiekošo izturas ar sapratni un pozitīvām emocijām, ar saucieniem un aplausiem uzmundrinot skrējējus.

Tā kā dažādu distanču skrējēji trasē devušies dažādos laikos, ātrākie 10 kilometru skrējēji panākuši vēl skrienošos maratonistus un finišē kopīgi. Pēdējos maratona dalībniekus plānots sagaidīt līdz plkst.14.30, kad noteiktas kontrollaika beigas

Bauda saulaino laiku

Visvairāk cilvēku pulcējušies 11.novembra Krastmalā, kur gan līdzjutēji, gan pusmaratona skrējēji finiša taisnē sagaidīja maratona un pusmaratona skrējējus, kā arī vēroja komandu startu. Skrējiena apkārtnē skan mūzika un cilvēki labprāt izmanto iespēju zvilnēt krasmalas zālienā, baudot saulaino laiku un kopējo atmosfēru. Kā atzina vairāki skrējēji, viņiem gan labāk būtu paticis, ja skrējiena laikā būtu mazliet vēsāks.

Intensīva satiksme

Savukārt gan maratona laikā noteikto satiksmes ierobežojumu dēļ, gan iedzīvotāju lielās intereses par notikumu dēļ pilsētas centrā vērojama svētdienas dienai neraksturīgi intensīva transporta kustība. Uz ielām maratona laikā lielākoties manāmi sportisti, kas dodas mājup pēc skrējiena, un apjukuši tūristi.

Skatīt pievienoto video!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu