Rīgas "Dinamo" pamatā Latvijas hokejisti un smags darbs

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" vadība ir pārliecināta, ka jaunais komandas galvenais treneris Peka Rautakallio komandā ienesīs jaunas vēsmas un disciplīnu, taču rīdzinieku prioritāte joprojām būs vietējo hokejistu attīstīšana.

Rautekallio - slavē Latvijas hokejistus un izceļ smagu darbu

"Noskatījos trīs Latvijas izlases spēles – vienu ar Somiju, divas ar Norvēģiju, un es redzēju daudz lielisku hokejistu, kā arī vairākus labus jaunus spēlētājus,'' teica Rautekallio, liekot noprast, ka pozitīvie vārdi vēl neko negarantē, jo somu speciālista hokeja filozofija balstās uz smagu darbu.

"Uz ledus strādāju tā, it kā tā būtu pēdējā darba diena." Treneris katru sekundi cenšas izmantot lietderīgi, nezaudējot nevienu mirkli. Viņš uzskata, ka līmeņa paaugstināšanas pamatā ir smags ikdienas darbs, kas spēlētājos rada pārliecību.

Tādēļ viņš cer, ka komanda atbalstīs viņa ieceres, lai kopā sasniegtu izvirzītos uzdevumus.

Vienlaikus soms atzina, ka labākie rezultāti parasti netiek sasniegti pirmajā gadā, taču viņam ir labas priekšnojautas, jo ar kluba vadību ir izrunātas dažādas nianses, kas var palīdzēt veiksmīgai sadarbībai.

Par sava trenera rokraksta galvenajām iezīmēm Rautekallio nosauca aktīvu spēli, kuras pamatā ir laba slidošana un ātrums.

Galvenā loma jāatvēl pašmāju hokejistiem

Tikmēr kluba valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis atzina, ka līdz šim ir paveikts liels darba apjoms un iespēja dota vietējiem hokeja talantiem, taču arī turpmāk mērķi jāstāda visaugstākie.

Tāpat viņš ir pārliecināts, ka nākotnē "Dinamo" vienībā galvenā loma joprojām jāatvēl pašmāju spēlētājiem, kas veicinās hokeja attīstību Latvijā.

"Ir patīkami atskatīties uz lieliskajiem panākumiem. Mēs pierādījām, ka esam stabila pirmā desmitnieka komanda KHL. To esam sasnieguši lielā mērā ar trīs gadu intensīvu darbu, izaudzinot pamatā savus vietējos hokejistus. "

Kalvītis uzsvēra, ka Latvija nav tik bagāta ar hokejistu resursiem, lai tos izniekotu. "Somu speciālists mums varētu būt labs palīgs šinī jomā, un mēs spēsim papildināt Latvijas hokejistu rindas ar jauniem talantiem."

"Saglabāsim tādu pašu stratēģiju - balstīsimies uz vietējiem hokejistiem, izmantojot tikai minimālu ārvalstu spēlētāju palīdzību tajās pozīcijās, kur šobrīd mūsējie vēl nav izauguši."

Izvēle par labu Rautekallio bijusi saistīta ar to, ka viņš māk labi izveidot un izaudzināt jaunos hokejistus, kā arī uzticas tiem, atklāja Kalvītis.

Leģionāri ne vairāk kā iepriekš

Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis uzsvēra trenera nozīmi komandas mehānismā. "Labs treneris nozīmē faktiski pusi komandas."

"Viņa CV ir ļoti labs un cerīgs. Viņš iedvesīs mūsu komandā jaunus spēkus, jaunas aktivitātes, un mēs varam cerēt, ka nākamajā un aiznākamajā sezonā sasniegsim vēl augstākus mērķus nekā iepriekšējās trijās.''

Tāpat Savickis piekrita, ka primārais būs Latvijas hokejistu izaugsmes veicināšana, vienlaikus liekot saprast, ka nepieciešamie leģionāri varētu nākt arī no Skandināvijas valstīm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu