Lendiss paziņo par karjeras beigšanu (1)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Amerikāņu riteņbraucējs Floids Lendiss, kuram tika atņemts 2006.gada prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" uzvarētāja tituls, paziņojis par sportista karjeras beigšanu, vēsta ESPN.

Pēc 2006.gada velobrauciena 17. posma ņemtajās amerikāņa analīzēs tika konstatēts aizliegtais preparāts testosterons. Šajā lietā Lendiss vainoja Francijas laboratoriju, kurā esot pieļauti būtiski procedūras pārkāpumi analīžu ņemšanā. Tituls viņam oficiāli tika atņemts vairāk nekā gadu pēc sacensību noslēguma - 2007.gada septembrī.

Tūres vairāk nekā 100 gadu ilgajā vēsturē Lendiss kļuva par pirmo uzvarētāju, kuram tituls atņemts par dopinga lietošanu.

2009.gada janvārī pēc divu gadu diskvalifikācijas izciešanas Lendiss atgriezās sacensību apritē.

Kā vēstīts, četru gadu laikā viņš iztērēja apmēram miljonu dolāru (500 000 latu), cenšoties pierādīt, ka nav lietojis dopingu, līdz pagājušajā gadā atzina, ka gan viņš, gan citi bijušie komandas biedri, ieskaitot septiņkārtējo "Tour de France" čempionu Lensu Ārmstrongu, daudzus gadus sistemātiski lietojuši aizliegtās vielas.

"Piecus gadus esmu centies atgriezties vietā, kurā pilnībā atgriezties nav iespējams. Šī procesa laikā pārciestais stress atsver tā lietderību," atzina 35 gadus vecais Lendiss.

"Cenšoties izprast dzīvi, esmu daudz laika pavadījis uz riteņa. Jūtu, ka manā dzīvē ir noslēdzies posms, kurā uz riteņa no vienas vietas cenšos nokļūt citā ātrāk par pārējiem braucējiem. Es turpināšu pārvētoties ar velosipēdu, taču sacensību posmam manā dzīvē ir pielikts punkts," ar rūgtumu atzina Lendiss.

Tāpat amerikānis piebilda, ka iespēju beigt sportista karjeru viņš apsvēris jau ilgu laiku, tomēr līdz šim nav pratis līdz galam izšķirties par labu šādam solim.

"Esmu vairāk vai mazāk drošs, ka šis sporta veids un tajā pastāvošā sistemātiskā dopinga lietošana nemainīsies. Šī vairs nav mana cīņa."

Lendiss savu karjeru sāka 1999.gadā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu