"Skonto" futbolisti spēlē neizšķirti ar Taškentas "Bunedkor"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas čempionvienība futbolā "Skonto" svētdien Sadraudzības kausa turnīra otrajā mačā nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar Uzbekistānas komandu Taškentas "Bunedkor".

Spēles 28.minūtē Kristaps Blanks vadībā izvirzīja "Skonto" komandu, bet 33.minūtē Ruslans Mingazovs pārkāpa noteikumus savā soda laukumā un "Bunedkor", realizējot 11 metru soda sitienu, panāca izlīdzinājumu.

Neizšķirti noslēdzās arī otra B apakšgrupas otrās kārtas, spēle, kurā Latvijas futbolistu Jura Laizāna un Kristapa Grebja pārstāvētais Kazahstānas klubs Kostanajas "Tobol" nospēlēja 2:2 ar Armēnijas komandu Erevānas "Mika".

Šajā mačā Laizāns spēlēja 90 minūtes un nopelnīja dzelteno kartīti, bet Grebis spēlēja pirmajā puslaikā.

Turnīra pirmajos mačos "Skonto" sestdien ar rezultātu 2:0 (1:0) pieveica "Mika", bet " Tobol" ar 2:1 (2:1) uzvarēja "Bunedkor" komandu.

Pēdējā B apakšgrupas mačā "Skonto" otrdien plkst.13 tiksies ar "Tobol" vienību un vietu izslēgšanas cīņās garantēs arī neizšķirta gadījumā.

Ja "Skonto" komanda izcīnīs kādu no pirmajām divām vietām grupā, tad trešdien turpinās cīņas jau izslēgšanas spēļu stadijā.

Jau vēstīts, ka, salīdzinot ar pēdējām pārbaudes spēlēm, "Skonto" sastāvs turnīrā ir nedaudz citādāks. Uz Sanktpēterburgu nav devies Andrejs Perepļotkins, kurš aizbraucis atrādīties uz Uzbekistānu. Tāpat pirmajās spēlēs nepalīdzēs Aleksandrs Cauņa, kurš devies uz Krievijas kluba Maskavas CSKA treniņnometni Spānijā, bet iespējama viņa pievienošanās komandai turnīra gaitā.

Tāpat kopā ar "Skonto" komandu uz Sanktpēterburgu devās 28 gadus vecais Brazīlijas futbolists Fabiu Pereira.

Sadraudzības kausā "Skonto" komandas galvenā trenera amatā oficiāli debitēja Marians Pahars, kurš aizstāj uz Azerbaidžānas komandu "Baku" devušos Aleksandru Starkovu.

Sadraudzības kauss pirmo reizi notika 1993.gada sākumā, un tajā organizatori vēlas pulcināt visu 15 bijušo PSRS republiku čempionvienības. Turnīra sākumā par to lielu interesi izrādīja gan komandas, gan skatītāji, gan prese, bet gadu gaitā interese ir noplakusi.

Jau vēstīts, ka pagājušajā gadā Latviju turnīrā pārstāvēja klubs "Liepājas metalurgs", neiekļūstot ceturtdaļfinālā.

Savukārt "Skonto" Latviju pārstāvēja pirmajos 12 Sadraudzības kausa turnīros, un tieši šī komanda paveikusi lielāko sasniegumu - 2001.gadā aizkļuvusi līdz finālam.

2011.gada Sadraudzības kauss risināsies līdz 23.janvārim.

"Skonto" komandas sastāvs dalībai Sadraudzības kausā:

vārtsargi - Kaspars Ikstens, Germans Māliņš;

aizsargi - Vitālijs Smirnovs, Kaspars Dubra, Renārs Rode, Deniss Kačanovs, Vitālijs Maksimenko, Kirils Ševeļovs;

pussargi - Aleksandrs Fertovs, Igors Tarasovs, Alans Siņeļņikovs, Armands Pētersons, Ruslans Mingazovs, Vladimirs Koļesņičenko, Aleksandrs Cauņa;

uzbrucēji - Kristaps Blanks, Natans Žuniors, Fabiu Pereira, Ēvalds Ražulis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu