Sponsori cits pēc cita atsakās no sadarbības ar Ārmstrongu (10)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Sponsori cits pēc cita atsakās no reklāmas līgumiem ar nežēlastībā kritušo amerikāņu riteņbraucēju Lensu Ārmstrongu, kurš trešdien atkāpās no paša dibinātās «Livestrong» labdarības organizācijas, kas izveidota, lai sekmētu cīņu ar vēzi.

ASV Antidopinga aģentūra (USADA) augustā uz mūžu diskvalificēja Ārmstrongu un atņēma viņam septiņus «Tour de France» uzvarētāja titulus, bet pagājušajā nedēļā tika publiskotas liecības pret viņu uz 1000 lappusēm, tostarp no 11 bijušajiem komandas biedriem.

Tāpēc Ārmstronga sponsori – sporta inventāra ražotājs «Nike», alus darītava «Anheuser-Busch», ar medu papildināto sporta uzkodu ražotājs «Honey Stinger» un «Trek» divriteņu ražotāji, ar kuru tehniku amerikānis tika pie visām septiņām uzvarām «Tour de France», – atteikušies no saistībām ar viņu.

Visi kādreizējie Ārmstronga sadarbības partneri uzskata, ka ir savākts pietiekami daudz pierādījumu, lai nebūtu šaubu, ka uzvaru sasniegšanā ir izmantots dopings, lai gan vainotais pats to joprojām noliedz.

Daudzi sponsori nolēmuši turpināt atbalstīt «Livestrong» jau bez Ārmstronga. Labdarības fondu riteņbraucējs izveidoja pirms 15 gadiem, un tas spēja savākt gandrīz pusmiljardu ASV dolāru.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu