«Liepājas metalurgs» varētu atteikties no «Dinamo» fārmkluba statusa (7)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ģirts Gertsons, www.liepajniekiem.lv

Latvijas čempionvienība «Liepājas metalurgs» apsver domu atteikties no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas «Dinamo» fārmkluba statusa, vēsta portāls «liepajniekiem.lv».

Tā vietā, lai uz fārmklubu Liepājā nosūtītu aizsargu Mārtiņu Jakovļevu un uzbrucēju Vitāliju Pavlovu, Rīgas «Dinamo» abus šos hokejistus izīrējis Somijas pēc spēka otrās līgas - «Mestis» - čempionāta komandai Joensū «Jokipojat».

«Viņi izlēma pamēģināt savus spēkus tur. Abiem hokejistiem nav lielas pieaugušo hokeja spēļu prakses, tāpēc spēlēšana šādā klubā būs ļoti noderīga,» otrdien pastāstīja «Dinamo» preses sekretārs Jānis Stepītis.

Kaut Rīgas «Dinamo» oficiālais fārmklubs ir «Liepājas metalurgs», «Jokipojat» komanda paziņojusi, ka arī noslēgusi sadarbības līgumu ar KHL klubu, kas raisīja neizpratni un neziņu Liepājā.

«Sadarbības pašlaik vēl nav, ir tikai izīrēti šie divi spēlētāji. Tomēr sarunas notiek,» uzsvēra Stepītis. «Oficiāli fārmklubs paliek »Liepājas metalurgs«.»

Tikmēr sporta kluba «Liepājas metalurgs» izpilddirektors Ilgvars Šēns portālam «liepajniekiem.lv» atzinis, ka liepājnieku sadarbība ar Rīgas «Dinamo» izvēršas par mīnusiem.

«Rīdziniekiem teicu, ka tādā gadījumā esam gatavi rakstīt vēstuli KHL, ka nevēlamies būt »Dinamo« fārmklubs, lai līga to izskata,» atzina Šēns.

Savukārt AS «Dinamo Rīga» valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis gan paskaidrojis, ka Jakovļevs un Pavlovs nav izturējuši konkurenci, tāpēc palūdza iekārtot viņus kādā citā komandā, kas nebūt nenozīmē to, ka «Jokipojat» kļūs par Rīgas «Dinamo» fārmklubu. Kalvītis ieteicis «Liepājas metalurga» vadībai nepieņemt pārsteidzīgus lēmumus.

Rīgas «Dinamo» apgalvo, ka tuvākajā laikā trīs vai četri spēlētāji varētu nonākt Liepājā, vēsta «liepajniekiem.lv». Tiesa, neilgi pirms jaunās sezonas sākuma nav zināms, cik un kādi spēlētāji nokļūs «Liepājas metalurgā» un vai vispār nonāks.

Kā vēsta «liepajniekiem.lv», abu klubu savstarpējās attiecībās nav atrisināts arī jautājums par uzbrucēja Gunāra Skvorcova pievienošanos Rīgas «Dinamo» sastāvam. Spēlētājam bija beidzies līgums ar «Liepājas metalurgu», līdz ar to viņš rīdziniekiem pievienojās bez jebkādas kompensācijas iepriekšējai vienībai.

Šēns paskaidrojis, ka juridiski viss ir pareizi, tomēr Skvorcovs Liepājā pavadījis deviņus gadus un šeit viņš ir izaudzināts par hokejistu.

«Futbolā jautājums par jauno spēlētāju pārcelšanos uz jaunu darbavietu ir sakārtots - iepriekšējais klubs saņem kompensāciju par futbolista izaudzināšanu. Hokejā atliek cerēt uz džentlmenisku rīcību. Īsti pareizi tas nav, ka »Liepājas metalurgs« par velti gatavo spēlētājus Rīgas komandai,» izteicās Šēns.

«Liepājas metalurgs» gaidāmajā sezonā debitēs Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) B divīzijas turnīrā.

«Liepājas metalurga 2» komanda aizvadītajā sezonā otro reizi pēc kārtas uzvarēja vietējā čempionātā, bet pirmā komanda spēja iekļūt Baltkrievijas atklātā čempionāta (BAČ) izslēgšanas turnīrā, kā arī pārvarēja Kontinentālā kausa otro kārtu.

Savukārt Rīgas «Dinamo» jaunās sezonas KHL regulāro čempionātu sāks ar ļoti grūtu izbraukumu, kurā būs jāspēlē ar Čehijas vienību Prāgas «Lev», Bratislavas «Slovan» no Slovākijas un latviešu uzbrucēja Jāņa Sprukta pārstāvēto Maskavas CSKA komandu.

Jaunās sezonas pirmo maču Rīgas «Dinamo» aizvadīs 6.septembrī Prāgā, bet pirmo spēli savā laukumā Latvijas komanda aizvadīs 13.septembrī pret Novosibirskas «Sibirj» vienību, kurā nākamajā sezonā spēlēs latviešu aizsargs Artūra Kulda.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu