Latvijas basketbolistes smagā cīņā piekāpjas Izraēlas izlasei (12)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas sieviešu basketbola izlase otrdien 2011. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrajā spēlē smagā cīņā ar 66:71 savā laukumā piekāpās Izraēlas valstsvienībai.

Spēles sākums labāk izdevās mājiniecēm, kas ar agresīvu aizsardzību piespieda pretinieces kļūdīties un izvirzījās priekšā ar 9:4, taču ceturtdaļas turpinājumā punktu gūšana Latvijai sagādāja grūtības, kā rezultātā Izraēla pārņēma vadību (18:14).

Otrajās desmit minūtēs viešņas piespieda latvietes vairāk uzbrukt no tālās distances, kas izdevās ar mainīgām sekmēm, savukārt savus uzbrukumus veiksmīgi virzīja caur centra spēlētāju Dženiferu Fleišeri un pārtraukumā devās ar +6 (37:31).

Pēc atpūtas abas komandas apmainījās ar vairākiem sekmīgiem uzbrukumiem, taču Izraēlas basketbolistes prasmīgāk realizēja savas iespējas un spēja palielināt pārsvaru (56:47).

Ceturtās ceturtdaļas sākumā Izraēlas izlase turēja pretinieces apmēram desmit punktu atstatumā, taču četras minūtes līdz pamatlaika beigām pēc vairākām sekmīgām darbībām uzbrukumā un aizsardzībā mājinieces pietuvojās līdz -3 (58:61).

Mača galotnē komandas kapteine Gunta Baško realizēja trīs punktu metienu ar sodu, kas ļāva Latvijai panākt izlīdzinājumu 66:66. Pēdējā minūtē Georga Dikeulaka padotajām bija iespēja arī izvirzīties vadībā, taču Izraēlas prasmīgā spēle aizsardzībā un aukstasinība no soda metienu līnijas to neļāva īstenot.

Latvija - Izraēla 66:71 (14:18, 17:19, 16:19, 19:15)

Atlēkušās bumbas: 37 - 26

Zaudētājām rezultatīvākā ar 19 punktiem bija Baško. Aija Putniņa pievienoja 10 punktus un sešas atlēkušās bumbas. Uzvarētājām Šaja Dorona guva 22 punktus.

Līdz šim savstarpējās četrās spēlēs pret Izraēlu Latvija bija izcīnījusi tikai uzvaras.

Vēl šodien Serbija otrās kārtas mačā savā laukumā ar 87:52 pārspēja Rumāniju, kuru Latvija kvalifikācijas turnīra pirmajā spēlē sagrāva ar 76:47.

Trešo spēli B grupā Latvija aizvadīs 20. augustā, kad izbraukumā tiksies ar Serbiju.

Eiropas čempionāta finālturnīram Polijā automātiski kvalificēsies katras grupas divas spēcīgākās vienības.

Latvijas komandas sastāvs: Kristīne Kārkliņa, Zane Eglīte, Elīna Babkina, Dita Krūmberga, Santa Dreimane, Gunta Baško, Ieva Kubliņa, Aija Putniņa, Sabīne Niedola, Liene Jansone, Aija Brumermane un Zane Tamane.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu