Bragins kļuvis par Sprukta pārstāvētās CSKA vienības galveno treneri

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Par latviešu uzbrucēja Jāņa Sprukta jaunās komandas Maskavas CSKA, kas spēlē Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), galveno treneri kļuvis Valērijs Bragins, vēsta Krievijas lielākā naftas uzņēmuma «Rosņeftj» oficiālā mājaslapa.

Pagājušajā sezonā CSKA vienību trenēja Latvijā labi pazīstamais slovāku speciālists Jūliuss Šuplers, tomēr neilgi pirms regulārā čempionāta noslēguma viņš tika atlaists no amata. Toreiz Šuplera vietā uz Gagarina kausa laiku tika nozīmēts viens no viņa palīgiem Vjačeslavs Bucajevs.

Iepriekš KHL Bragins kā galvenais treneris ir strādājis tikai trijās spēlēs, kad 2009.gadā neilgu laiku vadīja Mitišču «Atlant» vienību. Pēdējos divos pasaules čempionātos Bragins trenēja Krievijas U-20 valstsvienību, kurai palīdzēja izcīnīt vienu zeltu un vienu sudrabu.

Tikmēr par CSKA vienības prezidentu apstiprināts leģendārais krievu hokejists Viktors Tihonovs, par ģenerāldirektoru kļuvis Igors Jesmantovičs, bet par menedžeri sporta un spēlētāju jautājumos - Sergejs Fjodorovs.

Iepriekšējais CSKA prezidents Vjačeslavs Fetisovs februārī Rīgā negaidīti paziņoja par aiziešanu no hokeja.

Sprukts pagājušajā sezonā bija viens no «Dinamo» uzbrukuma līderiem, regulārā čempionāta 53 spēlēs gūstot 11 vārtus un veicot 24 rezultatīvas piespēles, bet septiņos Gagarina kausa mačos iekrājot piecus vārtus un trīs piespēles.

«Dinamo» komandā centra uzbrucējs spēlēja kopš 2009.gada, trīs sezonās kopumā 186 spēlēs gūstot 42 vārtus un veicot 73 rezultatīvas piespēles.

Pasaules čempionātā, kas Latvijas valstsvienībai noslēdzās otrdien, Sprukts septiņās cīņās atzīmējās ar četrām rezultatīvām piespēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu