Kavendišam otrā uzvara pēc kārtas šā gada "Tour de France" posmos

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Otro uzvaru pēc kārtas šā gada prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" posmos piektdien izcīnīja viens no vadošajiem britu sprinteriem Marks Kavendišs, kurš pārstāv "HTC - Columbia" komandu.

Kavendišs, kurš ceturtdien uzvarēja piektajā posmā, piektdien 227,5 kilometrus garo sestā posma distanci veica piecās stundās, 37 minūtēs un 42 sekundēs, finišā sprintā apsteidzot amerikāni Taileru Farraru no "Garmin-Transitions" vienības un pazīstamo itālieti Alesandro Petaki, kurš pārstāv "Lampre-Farnese Vini" komandu.

Kā ziņots, Petaki uzvarēja šā gada "Tour de France" pirmajā un ceturtajā posmā.

Grupiņā, kurai piektdien tika fiksēts vienāds rezultāts ar uzvarētāju, finišēja 14 sportisti, savukārt lielajā grupā, kas Kavendišam zaudēja trīs sekundes, finišēja 142 riteņbraucēji.

Šajā lielajā grupā bija arī pašreizējais kopvērtējuma līderis šveicietis Fabians Kanselara no "Saxo Bank" komandas, pērnā gada uzvarētājs spānis Alverto Kontadors no "Astana" vienības, kā arī septiņkārtējais "Tour de France" uzvarētājs amerikānis Lenss Ārmstrongs no "RadioShack".

Kopvērtējuma galvgalī pēc sestā posma izmaiņas nenotika. Vadību saglabāja Kanselara, kurš par 20 sekundēm apsteidz Džereintu Tomasu no "Sky Professional", bet vēl par 19 sekundēm atpaliek "BMC Racing" komandu pārstāvošais austrālietis Keidels Evanss.

Kontadors kopvērtējumā joprojām ieņem devīto vietu, līderim zaudējot minūti un 40 sekundes, savukārt Ārmstrongs saglabāja 18.pozīciju, no Kanselaras atpaliekot divas minūtes un 30 sekundes.

Sestdien sportisti veiks 165,5 kilometrus garu piektā posma distanci. Šajā posmā būs viens ceturtās kategorijas kāpums, divi trešās kategorijas kāpumi, kā arī trīs otrās kategorijas kāpumi.

Jau ziņots, ka šā gada "Tour de France" velobrauciens risināsies līdz 25.jūlijam un, kā ierasts, noslēgsies Parīzē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu