Petaki uzvar "Tour de France" pirmajā posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" pirmajā posmā svētdien uzvaru izcīnīja pazīstamais itālietis Alesandro Petaki no "Lampre-Farnese Vini" komandas.

Petaki 223,5 kilometrus garo distanci veica piecās stundās, deviņās minūtēs un 38 sekundēs, finišā sprintā apsteidzot austrālieti Marku Renšovu no "HTC - Columbia" komandas un "Cervelo Test Team" vienību pārstāvošo norvēģi Tūru Hūshovdu.

Lielajā grupā, kurai tika fiksēts vienāds laiks ar uzvarētāju, kopumā finišēja 184 sportisti.

Lielajā grupā finišēja arī pērnā gada uzvarētājs spānis Alverto Kontadors no "Astana" vienības, kurš ieņēma 48.vietu, kā arī septiņkārtējais "Tour de France" uzvarētājs amerikānis Lenss Ārmstrongs no "RadioShack" komandas, kurš finišēja 55.pozīcijā.

Kopvērtējumā vadību saglabāja prologa uzvarētājs šveicietis Fabians Kanselara no "Saxo Bank" vienības, kurš par desmit sekundēm apsteidz vācieti Toniju Martinu no "HTC-Columbia" komandas, bet vēl desmit sekundes līderim zaudē brits Deivids Millars no "Garmin - Transitions" vienības.

Pirmdien sportisti veiks 201 kilometru garo posmu no Briseles līdz Beļģijas pilsētai Spā.

Šī gada "Tour de France" velobrauciens risināsies līdz 25.jūlijam un, kā ierasts, noslēgsies Parīzē.

Jau ziņots, ka "Tour de France" šogad nepiedalās neviens Latvijas riteņbraucējs, jo Gatis Smukulis un Aleksejs Saramotins netika iekļauti savu pārstāvēto komandu sastāvos dalībai prestižajā velobraucienā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu