Ārmstrongs kārtējo reizi noraida apsūdzības dopinga lietošanā (1)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Septiņkārtējais prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" uzvarētājs Lenss Ārmstrongs sestdien kārtējo reizi noliedzis viņam izvirzītās apsūdzības dopinga lietošanā.

Sestdien ietekmīgais izdevums "The Wall Street Journal" nosauca prestižās sacensības, kuras sestdien sāksies Roterdamā, par vienu no, iespējams, lielākajām krāpšanām sporta vēsturē, publicējot jaunas atklāsmes par plašo dopinga lietošanas praksi velobrauciena pēdējos gados.

Par aizliegto preparātu lietošanu izdevumam stāstījis bijušais "Tour de France" uzvarētājs un vēlāk diskvalificētais Floids Lendiss, kurš atzinis, ka dopinga lietošana bijusi ierasta prakse, tajā vainojot arī toreizējās "US Postal" komandas vadību un riteņbraucējus.

Tikmēr Ārmstrongs jau paspējis reaģēt: "Šīs dienas "The Wall Street Journal" publikācijas ir pilnas ar meliem un atkārto jau iepriekš izteiktās Lendisa muļķības. Lendisam jau sen vairs nevar ticēt. Tajās publikācijās ir viņa bez jebkāda pamatojuma izteiktās apsūdzības."

Ārmstrongs piebilda, ka Lendisa izteikumi ir kā sarūdzis piens - "kad iedzer pirmo malku, nav jādzer vēlreiz, lai saprastu, ka tas ir sabojājies."

Slavenais ASV sportists atzina, ka viņam tagad jākoncentrējas startam "Tour de France" un nav laika nodarboties ar attaisnošanos par kārtējo nepamatoti radīto sensāciju īsi pirms velobrauciena sākuma.

Kā ziņots, Lendiss, kuram tika atņemts 2006.gada "Tour de France" čempiona tituls, maijā atzinās sistemātiskā dopinga lietošanā, turklāt uzsvēra, ka to pašu darīja arī Ārmstrongs.

Lendiss dopinga lietošanā atzinās vēstuļu sērijā, kuras viņš pa elektronisko pastu sūtīja vairākiem sporta funkcionāriem un sponsoriem. Nav zināms, cik tieši vēstuļu viņš nosūtīja, taču trīs no tām, kas rakstītas laikā no šī gada 30.aprīļa līdz 6.maijam, nonākušas "The Wall Street Journal" rīcībā.

Lendiss savās vēstulēs pauda nožēlu par to, ka cīnītāji pret dopinga lietošanu tomēr nespēja attīrīt sportu. Tāpat Lendiss atzina, ka arī citi amerikāņu riteņbraucēji lietojuši aizliegto vielu EPO jeb eritropoetīnu, kā arī vairākus steroīdus.

Tikmēr Ārmstrongs šonedēļ paziņoja, ka šis būs viņa pēdējais Francijas daudzdienu velobrauciens. Sportists, kurš pārstāv "RadioShack" komandu, ar nepacietību gaidot velobrauciena startu un cerot, ka izdodies parādīt labāko sniegumu visu trīs nedēļu garumā.

Ārmstrongs ir vienīgais, kas "Tour de France" triumfējis septiņas reizes. Tas viņam izdevās no 1999.gada līdz 2005.gadam. Ārmstrongs 1993.gadā kļuva arī par pasaules čempionu, bet 2000.gada Sidnejas olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas godalgu.

2005.gadā Ārmstrongs pārtrauca savu sportista karjeru, taču 2008.gada septembrī viņš paziņoja, ka atgriežas profesionālajā riteņbraukšanā, lai cīnītos arī par astoto titulu velobraucienā "Tour de France".

Tas Ārmstrongam neizdevās, jo viņš palika trešais, kad pērn velobraucienā triumfēja viņa toreizējais komandas biedrs "Astana" sastāvā, spānis Alverto Kontadors.

Šī gada "Tour de France" velobrauciens risināsies no 3. līdz 25.jūlijam.

Kā vēstīts, "Tour de France" šogad sāksies Nīderlandes ostas pilsētā Roterdamā un, kā ierasts, noslēgsies Parīzē.

Jau ziņots, ka "Tour de France" šogad nepiedalīsies neviens Latvijas riteņbraucējs, jo Gatis Smukulis un Aleksejs Saramotins netika iekļauti savu pārstāvēto komandu sastāvos dalībai prestižajā velobraucienā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu