Slakteris sezonu sāks Dānijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

30. maijā Dānijas pilsētā Horsenā norisināsies Skandināvijas čempionāta pirmais posms F2000 ātrumlaivu klasē. Ar dzeltenu laivu sezonu sāks arī „Riga Powerboat Team” pilots Uvis Slakteris.

Pēc vairāku gadu ilga pārtraukuma sacensību posms atkal tiek rīkots Dānijā. Trase atradīsies kādreizējās ostas teritorijā, un piloti no astoņām valstīm sacentīsies 1350 metrus garajā aplī ar 5 asiem pagriezieniem. Šā gada pirmajā sacensību posmā apdrošinājies, ar Latvijas karogu uz abām laivas korpusa malām un apņēmības pilns dosies arī Uvis.

Uvim Horsenā būs ne tikai jāseko līdzi konkurentu centieniem apdzīt un uzvarēt, jācīnās arī ar pastāvīgi mainīgo trases reljefu un nevienmērīgiem laika apstākļiem.

Piloti sacensību laikā sasniedz boju ar vairāk nekā 170 km/h, un pagriezienā pilotiem nākas izturēt pat līdz 4G lielu centrbēdzes spēku. Katrā aplī nepieciešama jauna braukšanas stratēģija, tāpēc komandas darbs ir noteicošais, lai sasniegtu labu rezultātu. Sporta veida specifika pieprasa nedalītu uzmanību un koncentrēšanos visu sacensību garumā. Kļūdas pieļaut nedrīkst!

Dānijā notiek pirmais no septiņiem Skandināvijas čempionāta posmiem. 27. jūnijā trešais čempionāta posms gaidāms arī Latvijā – Jūrmalā. Bez Skandināvijas čempionāta Uvis F2000 klasē ņems dalību arī Latvijas, Kontinentālajā un Pasaules čempionātā, tā kā grafiks ir saspringts, taču mērķi ir augsti.

Diemžēl Skandināvijas pirmajā posmā nepiedalīsies Uvja komandas biedrs Mārtiņš Bergholcs, jo pēc pagājušā gada Pasaules čempionāta pēdējā posma Malaizijā bija problēmas ar laivas transportēšanu atpakaļ uz Latviju. Laika trūkuma dēļ laivu sagatavot sacensībām neizdevās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu