«Baltijas aplī 2012» uzvar olimpiskā čempione Kanajeva (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ar Krievijas sportistes, olimpiskās čempiones Jevgēņijas Kanajevas uzvaru daudzcīņā un trīs no četriem vingrojumiem ar priekšmetu noslēgušās starptautiskajās sacensībās mākslas vingrošanā «Baltijas aplis 2012». Grupu vingrojumos uzvaras lauri vingrotājām no Krievijas, taču tradicionālo «Baltijas apļa» titulu «Miss Elegance», kuru piešķir mākslinieku žūrija, šogad saņēma Ļubova Čerkašina no Baltkrievijas, TVNET informē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde.

Daudzcīņā otro vietu ieguva sportiste Aleksandra Metkulova no Krievijas, bet trešo – Melitina Staniotu no Baltkrievijas.

Savukārt vingrojumos ar apli zelta medaļa Melitinai Staniotu no Baltkrievijas, sudraba medaļa Jevgēņijai Kanajevai no Krievijas, bet bronza – krievietei Aleksandrai Merkulovai. Vingrojumos ar bumbu 1. vieta Jevgēņijai Kanajevai, 2. vieta Aleksandrai Merkulovai, bet 3. vietu ieguva Ļubova Čerkašina. Tāds pats vietu sadalījums arī vingrojumos ar vālītēm un lenti.

Dalību sacensībās bija pieteikušas kopskaitā 16 valstis - Krievija, Ukraina, Baltkrievija, Azerbaidžāna, Uzbekistāna, Izraēla, Bulgārija, Polija, Vācija, Norvēģija, Somija, Lietuva, Igaunija, Latvija, bet pirmoreiz «Baltijas aplī» startēja vingrotājas no Beļģijas un Armēnijas.

Šogad, olimpiskajā gadā, sacensībās startēja olimpiskā čempione Jevgēņija Kanajeva no Krievijas, pasaules un Eiropas čempionātu medaļnieces Ļubova Čerkašina un Melitina Staniotu no Baltkrievijas, kā arī leģendārās treneres Irinas Vineres-Usmanovas vadītā Krievijas olimpiskā izlase grupas vingrojumos. Latviju pārstāvēja valsts labākās vingrotājas – Jeļizaveta Gamaļejeva, Veronika Romanova un Anastasija Jefimova.

Līdz ar 13. «Baltijas apļa» sacensībām tika atzīmēta arī Latvijas mākslas vingrošanas 65. jubileja, un uz sacensībām tika aicinātas bijušās mākslas vingrotājas un treneres.

Sacensības «Baltijas aplis» apmeklēja vairāk nekā 2500 skatītāju, lai baudītu spraigu sacensību garu, vērotu Latvijas mākslas vingrošanas klubu un viesmākslinieku priekšnesumus, iepazītos ar Latvijas mākslas vingrošanas 65. gadadienai veltītu fotogrāfiju ekspozīciju un apskatītu Latvijas mākslinieku – «Baltijas apļa» ekspertu jaunāko darbu izstādi.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu