Anglijas mediji paredz Mourinju atgriešanos «Chelsea» (6)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Anglijas mediji premjerlīgas kluba Londonas «Chelsea» galvenā trenera postenī pēc portugāļa Andrē Villaša-Boaša atlaišanas paredz slavenā Žozē Mourinju atgriešanos.

Kā viņa aizstājējs līdz sezonas beigām nozīmēts līdzšinējais Villaša-Boaša palīgs Roberto di Mateo, taču daudzi paredz, ka vienības treneru korpusa galvgalī pēc tam atgriezīsies portugālis Mourinju, kurš «Chelsea» vadīja no 2004. līdz 2007. gadam, bet tagad trenē Spānijas superklubu Madrides «Real».

Tiek uzsvērts, ka par labu šādai iespējai liecina ne tikai tas, ka pats Mourinju ir neapmierināts ar darba apstākļiem Spānijā un pats iepriekš publiski izteicies, ka pēc darba ar «Real» vēlas atgriezties Anglijā, bet arī ziņas, ka viņš regulāri uztur kontaktu ar vadošajiem «Chelsea» spēlētājiem un kluba vadību.

Mourinju ir ļoti mīlēts kluba spēlētāju un līdzjutēju vidū, bet trenerim tuvi informācijas avoti apgalvo, ka viņa attiecības ar Abramoviču kopš kluba pamešanas 2007.gadā ir jūtami uzlabojušās.

Tāpat Mourinju pagājušajā nedēļā manīts Londonā, kur viņš sev iegādājies jaunu māju.

Tikmēr prestižā bukmeikeru kantora «William Hill» vērtējumā par galveno kandidātu uz «Chelsea» galvenā trenera posteni izvirzīts bijušais «Liverpool» vadītājs Rafaels Benitess, kurš pēc Itālijas kluba Milānas «Inter» pamešanas pašlaik ir bez darba, bet Mourinju, bukmeikeru redzējumā, atrodas tikai otrajā vietā.

Tāpat Abramoviča redzeslokā esošo treneru vidū tiek minēts Spānijas čempionu «Barselona» vadītājs Hoseps Gvardiola, kuram pēc šīs sezonas beidzas līgums, un bijušais Anglijas izlases galvenais treneris itālis Fabio Kapello.

Vēl šajā sarakstā tiek minēts Liverpūles «Everton» galvenais treneris Deivids Mojess, Svonsī «City» vadītājs Brendans Rodžerss un bijušais «Chelsea» pussargs Guss Pojets, kurš pašlaik vada valsts otrās spēcīgākās līgas - «Championship» - klubu Braitonas «Albion», tomēr šo speciālistu iespējas publiskajā telpā tiek vērtētas zemu.

Tikmēr ar Abramoviča darba stila kritiku klajā nākusi premjerlīgas klubu treneru asociācija, sakot, ka «Chelsea» šajā ziņā kļūst par apkaunojumu čempionātam.

34 gadus vecais Villašs-Boašs «Chelsea» komandā ieradās pagājušā gada jūnijā, noslēdzot līgumu uz trīs gadiem.

Jaunā trenera vadībā «Chelsea» nespēlēja sekmīgi - par pēdējo pilienu «Chelsea» vadības pacietības kausā kļuva sestdienas spēle premjerlīgā, kurā Londonas vienība ar 0:1 piekāpās Vestbromvičas «Albion». Pēdējās 12 premjerlīgas spēlēs «Chelsea» komanda izcīnījusi tikai trīs uzvaras.

Anglijas premjerlīgas kopvērtējumā pašlaik «Chelsea» ar 46 punktiem 27 spēlēs atrodas piektajā pozīcijā.

«Chelsea» komandai arī ir tikai minimālas izredzes uz iekļūšanu UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālā, jo astotdaļfināla pirmajā mačā Anglijas vienība ar 1:3 izbraukumā piekāpās Itālijas vienībai «Napoli».

Villašs-Boašs pagājušajā vasarā kļuva par visu laiku jaunāko premjerlīgas kluba galveno treneri.

Pirms viņa vienībā strādāja itāļu speciālists Karlo Ančeloti.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu