Rīgas «Dinamo» viesos atzīst SKA pārākumu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Zaudējumu priekšpēdējā izbraukuma spēlē Kontinentālas hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā trešdien piedzīvoja Rīgas «Dinamo» komanda, kas ar 1:2 Sanktpēterburgā sīvā cīņā piekāpās Rietumu konferences līdervienībai SKA. Vienīgos vārtus rīdziniekiem guva Frēdriks Vargs.

(Papildināts viss teksts.)

Spēle sākās ātrā tempā, tomēr neliels pārsvars bija SKA hokejistiem, kuri vairākas reizes apdraudēja Māra Jučera sargātos vārtus, taču «Dinamo» vārtsargs pārliecinoši tika galā ar visiem pretinieku metieniem.

Turpinājumā komandas spēlēja uzmanīgi un bīstamu momentu nebija, bet pirmās trešdaļas vidū laukuma saimnieki radīja vairākas bīstamas epizodes Jučera vārtu tuvumā, tomēr Latvijas kluba vārtsargs darbojās bez kļūdām un rezultāts nemainījās.

Pēc tam arī «Dinamo» izveidoja pāris labus uzbrukumus un lielisku iespēju atklāt rezultātu neizmantoja Džeimijs Lundmarks, kuram no labas pozīcijas tomēr neizdevās pārspēt SKA vārtsargu Jakubu Štepaneku. Vēlāk rīdziniekiem bija vēl dažas labas iespējas gūt vārtus, taču Štepaneks turpināja spēlēt lieliski, novēršot visas briesmas savu vārtu tuvumā.

Pirmās trešdaļas beigu daļā teritoriālais pārsvars bija SKA komandai, bet nepilnas divas minūtes pirms trešdaļas beigām «Dinamo» bija iespēja realizēt vairākumu, taču jau tā pirmajās sekundēs rīdzinieki kļūdījās piespēlē, kas noveda pie tā, ka Jevgēņijs Artjuhins pārtvēra ripu un ātrā tempā aizslidoja līdz vārtiem, raidot ripu starp Jučera kājsargiem.

Atlikušajā vairākumā laikā «Dinamo» nespēja būtiski apdraudēt Štepaneku, un pēc pirmās trešdaļas «Dinamo» zaudēja ar 0:1.

Salīdzinot ar pirmo trešdaļu, otrās 20 minūtes sākās nedaudz mierīgāk un cīņa pārsvarā ritēja laukuma centrā, taču neliels pārsvars bija SKA hokejistiem, kas ik pa laikam izveidoja kādu bīstamu epizodi «Dinamo» vārtu priekšā, tomēr Jučers spēlēja bez pamanāmām kļūdām un rezultāts nemainījās.

Otrās trešdaļas vidū uz noraidīto spēlētāju soliņa devās talantīgais SKA uzbrucējs Viktors Tihonovs, taču rīdziniekiem vairākumu neizdevās realizēt, bet mirkli vēlāk «Dinamo» panāca neizšķirtu, kad pēc aktīvas cīņas vārtu priekšā Vargs raidīja ripu gandrīz tukšos SKA komandas vārtos - 1:1.

Mača 31.minūtē uz noraidīto spēlētāju soliņa devās slovāku uzbrucējs Marcels Hosa, tomēr šajā mazākumā Latvijas klubs spēlēja ļoti pašaizliedzīgi un nosargāja savus vārtus neskartus.

Cīņas turpinājumā «Dinamo» turpināja spēlēt ļoti aktīvi un nepilnas četras minūtes pirms otrās trešdaļas beigām SKA vēlreiz nācās aizstāvēties mazākumā, tomēr šajā vairākumā rīdziniekiem nebija daudz iespēju gūt vārtus, jo mājinieki ļoti pārliecinoši aizstāvējās.

Divas ar pusi minūtes pirms otrās trešdaļas beigām Hosa atkal devās uz noraidīto spēlētāju soliņa, taču SKA šo vairākumu nespēja realizēt, bet pēdējā trešdaļas minūtē mājinieki izveidoja ļoti bīstamas epizodes pretinieku vārtu tuvumā, tomēr «Dinamo» hokejisti kopējām pūlēm nosargāja savus vārtus neskartus.

Trešo trešdaļu «Dinamo» komandas sāka ļoti apņēmīgi un mača 44.minūtē SKA palika mazākumā, taču rīdziniekiem vairākumā bija tikai viena reāla iespēja gūt vārtus, kad pēc Mārtiņa Karsuma metiena ripa trāpīja pa vārtu pārliktni.

Izturējuši mazākumu, SKA hokejisti palielināja savu ātrumu uzbrukumā un radīja lielas galvassāpes «Dinamo» aizsardzībai, bet trešās trešdaļas vidū mājinieki pelnīti izvirzījās vadībā - Tihonovs veica asu metienu un ripa starp Jučera kājsargiem ieslīdēja vārtos.

Pēc gūtajiem vārtiem SKA komanda pārliecinoši kontrolēja mača gaitu un neļāva «Dinamo» hokejistiem brīvi darboties savu vārtu tuvumā, bet pusotru minūti pirms pamatlaika beigām Jučers tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, taču arī tas nepalīdzēja «Dinamo» panākt neizšķirtu, kaut spēles pēdējās sekundēs pie Štepaneka vārtiem bija daudz bīstamu situāciju, tomēr SKA vārtsargs darbojās nevainojami un palīdzēja savai komandai izcīnīt uzvaru.

Rīgas «Dinamo» - Sanktpēterburgas SKA 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)

Vārtu guvēji: 1:0 Jevgēņijs Artjuhins (18:09 maz.), 1:1 Frēdriks Vargs (Ņiživijs, Lundmarks) (30:37), 2:1 Viktors Tihonovs (Toresens) (50:59).

Metieni: 25 - 28

Soda minūtes: 4 - 8

Rīgas «Dinamo» komandas sastāvs

Vārtsargi: Māris Jučers (Kriss Holts).

Aizsargi: Krišjānis Rēdlihs, Guntis Galviņš, Sandis Ozoliņš, Arvīds Reķis, Kristaps Sotnieks, Oskars Cibuļskis.

Uzbrucēji: Mārtiņš Karsums, Jānis Sprukts, Miķelis Rēdlihs, Aleksandrs Ņiživijs, Frēdriks Vargs, Marsels Hosa, Niklass Lusenius, Ģirts Ankipāns, Roberts Bukarts, Džeimijs Lundmarks, Gints Meija, Andris Džeriņš.

«Dinamo» treneru korpuss pēdējā regulārās sezonas izbraukumā līdzi ņēmis 23 hokejistus. Ierindā joprojām nav pieredzējušā aizsarga Rodrigo Laviņa un Jāņa Andersona, kam naktī no svētdienas uz pirmdienu steidzamā kārtā veiksmīgi tika veikta apendicīta operācija. Bez hokeja aizsargam būs jāiztiek vismaz trīs nedēļas.

Sezonas bilance par labu SKA

Līdzšinējās trijās abu komandu savstarpējās spēlēs divreiz pārāki bijuši SKA hokejisti.

Nākamo maču Rīgas «Dinamo» aizvadīs piektdien Maskavā, kur būs jāsacenšas ar «Spartak» komandu. Tā rīdziniekiem būs pēdējā izbraukuma spēle regulārajā čempionātā.

Uzreiz pēc izbraukuma «Dinamo» komandai sāksies četru maču mājas sērija, kurā katrs izcīnītais punkts var būt svarīgs cīņā par augstāku vietu turnīra tabulā.

Vispirms 19. februārī «Arēnā Rīga» Latvijas klubs uzņems zvaigžņoto Maskavas apgabala «Atlant», bet pēc tam savā laukumā tiksies ar trim ģeogrāfiski vistālākajām komandām – 22. februārī ar Novosibirskas «Sibirj», 24. februārī ar Novokuzņeckas «Metallurg» un 26. februārī ar Habarovskas «Amur».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu