Kapello sašutis par lēmumu Terijam atņemt kapteiņa statusu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Anglijas futbola izlases galvenais treneris Fabio Kapello paudis sašutumu par Anglijas Futbola asociācijas (FA) lēmumu atņemt valstsvienības kapteiņa statusu Londonas «Chelsea» rindās spēlējošajam aizsargam Džonam Terijam, kuru šāds liktenis piemeklējis otro reizi karjerā.

«Es šim lēmumam nepiekrītu. Iepriekš runāju ar FA priekšsēdētāju Deividu Bernsteinu, sakot, ka, manuprāt, Teriju nevar šādi sodīt pirms tiesas lēmuma. Tas ir tīrs civilais taisnīgums, kuram nav nekāda sakara ar futbolu,» Itālijas medijiem izteicies Kapello. «Tieši tāpēc uzskatu, ka Terijs bija jāatstāj izlases kapteiņa statusā.»

«Tiesa, šāda lēmuma pieņemšana ietilpst FA tiesībās,» piebilda treneris.

Terijs ar saviem izteikumiem pagājušā gada 23.oktobrī notikušajā premjerlīgas spēlē aizskāris Londonas «Queens Park Rangers» (QPR) komandas aizsargu Antonu Ferdinandu.

Vēlāk Ferdinands saņēma kādu anonīmu vēstuli ar nāves draudiem, bet pats Terijs apgalvo, ka viņš nevis apvainojis Ferdinandu, bet agresīvi skaidrojis pretiniekam, ka mirkli pirms minētā incidenta nav lietojis rasistiskus izteicienus.

FA pārstāvji izteikušies, ka Kapello nav piedalījies lēmuma pieņemšanā, bet vēlāk asociācija publiskoja paziņojumu, ka Kapello izsaukts uz sarunu pie saviem darba devējiem. Iespējams, ka treneris, izsakot šādus publiskus komentārus, ir pārkāpis noteiktus sava līguma punktus.

Tiesas priekšā Terijam būs jāstājas 9.jūlijā.

Kapteiņa apsēja atņemšanu Terijam pieprasīja vietējie mediji, politiķi un antirasisma organizācijas.

Pirmo reizi no kapteiņa apsēja Terijam nācās šķirties pirms 2010.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīra, jo aizsargam tika pārmesta laulības pārkāpšana ar nacionālās izlases partnera Veina Bridža bijušo draudzeni.

Toreiz par izlases kapteini tika iecelts Antona Ferdinanda brālis Rio Ferdinands, kurš spēlē Mančestras «United» komandā, taču viņš paguvis noraidīt iespēju vēlreiz uzņemties izlases kapteiņa pienākumus, izsakoties, ka viņa galvenais mērķis ir iekļūt izlases sastāvā dalībai Eiropas čempionātā.

Interesanti, ka «Chelsea» kluba vadība paudusi viennozīmīgu atbalstu aizsargam, izsakoties, ka viņam netiks atņemts komandas kapteiņa statuss.

Neskatoties uz FA lēmumu, Terijs būs pieejams dalībai šāgada Eiropas čempionāta finālturnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu