"SK Cēsis" jaunās ambīcijas: Latvijas fināls

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sieviešu basketbola klubs "Cēsis" vēlas kļūt par pilsētas vizītkarti, ko pazītu visā Latvijā, trešdien notikušajā preses konferencē atklāja vienības tehniskais direktors Krišjānis Kļaviņš.

"Cēsu" komandai pēdējo dienu laikā ir pievienojušās divas viesspēlētājas - amerikāņu centra spēlētāja Daniela Čīsmana un saspēles vadītāja no Īrijas Nīma Dvaijere -, un vienības galvenā trenere Maija Kubliņa ir pārliecināta, ka komandai ir pa spēkam izcīnīt Latvijas čempionu titulu: "Protams, tas, ka Ilze Ose-Hlebovicka pameta komandu un devās uz Itālijas klubu "Ribera", mums ir zaudējums, tomēr uzskatu, ka kopā ar jaunajām viesspēlētājām mums ir jābūt Latvijas čempionēm."

Pēc bijušās komandas kapteines Ilzes Oses-Hlebovickas vienības pamešanas par jauno kapteini ir ievēlēta Anita Mikāle. Spēlētāja pavisam nesen ir noslēgusi līgumu ar klubu līdz sezonas beigām. Viņa uzsvēra, ka pirmo reizi spēlē savas dzimtās pilsētas komandā: "Ir patīkami, ka komandā notiek pozitīvas pārmaiņas."

Nīma Dvaijere šo sezonu sāka Lietuvas spēcīgākajā klubā Viļņas TEO. Viņa uzskata, ka "Cēsu" komandai ir liels potenciāls, neskatoties uz komandas jaunību: "TEO sastāvā biju viena no jaunākajām basketbolistēm, bet "Cēsīs" 24 gadu vecumā esmu kļuvusi par vienu no vecākajām un pieredzējušākajām spēlētājām."

Tikmēr Čīsmana tikai otrdien pēc gara ceļa ieradusies Latvijā. Sezonas pirmajā pusē viņa bija viena no labākajām cīnītājām par atlēkušajām bumbām Grieķijas čempionātā un atzina, ka spēlē visvairāk viņai patīk tieši vākt atlēkušās bumbas: "Tomēr ir patīkami arī gūt punktus un palīdzēt komandai uzvarēt."

"Cēsis" šobrīd Latvijas čempionātā ieņem ceturto vietu, tomēr tai ir izvirzīts mērķis regulārās sezonas noslēgumā būt labāko divu komandu skaitā, bet "play-off" izcīņā arī izcīnīt uzvaru. Kā atzina Kļaviņš, tikai Cēsu florbolisti deviņdesmito gadu sākumā ir izcīnījuši valsts čempiona titulu, un viņš uzskata, ka šosezon to būs spējīgas izdarīt basketbolistes.

"Gribam kļūt par stabilu Latvijas čempionāta komandu, kura var "iekost" "TTT/Rīga" klubam, ja tas nākamajā sezonā kļūs par Eiropas līmeņa komandu," teica Kļaviņš. "Tomēr mūsu mērķis nav pēc pieciem gadiem spēlēt FIBA Eirolīgā, un varu gandrīz droši teikt, ka vismaz nākamgad vēl nespēlēsim Eiropas kausos vispār."

"Cēsis" arī prezentēja savu jauno mājaslapu "www.skcesis.lv", kura esot izstrādāta divu nedēļu laikā, tomēr būs pirmā šāda veida lapa Latvijas sieviešu basketbolā.

Ceturtdien Latvijas Sieviešu basketbola čempionāta (LSBL) gaitā "Cēsis" savā laukumā aizvadīs cīņu ar pagājušās sezonas valsts čempionvienību "Avantis/Turība", un komandas vadība vienībai ir izvirzījusi tikai vienu mērķi - šajā mačā izcīnīt uzvaru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu