Sandis Ozoliņš atkal iekļauts sastāvā (17)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Vakar Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Leonīds Beresņevs komandas pieteikumā startam Turīnas olimpiādē ieviesies kārtējās izmaiņas. Starp aizsargiem sastāvā atkal ir iekļauts jau pāris mēnešus nespēlējušais Sandis Ozoliņš, bet savainotā Jāņa Sprukta vietā iekļauts Mārtiņš Cipulis. Citas izmaiņas sastāvā iespējams izdarīt līdz pat 14. februārim, taču tikai tajā gadījumā, ja kādam no pieteiktajiem spēlētājiem būs nopietns iemesls nespēlēt olimpiādē.

Ozoliņš atsācis treniņus

Kad Latvijas Hokeja federācijai vajadzēja Latvijas Olimpiskajai komitejai nodot komandas pieteikumu Turīnas olimpiādei, LHF prezidenta Kirova Lipmana rokās esot bijuši vairāki sastāva varianti. Vienā no tiem pamatsastāvā joprojām bija iekļauts Sandis Ozoliņš, otrā viņa vārds bija atrodams starp rezervistiem. Tīšām vai netīšām, taču LOK uz galda tika nolikts sastāvs ar Ozoliņu rezervē, kaut izlases galvenais treneris Leonīds Beresņevs vēlējies, ka tiktu iesniegts pavisam cits – tur, kur Ozoliņš ir kā pamatsastāva aizsargs.

Kāpēc notikusi šāda spēle ar sastāviem, vislabāk zināms pašiem Hokeja federācijas funkcionāriem, taču turpmākā notikumu attīstība bijusi par labu trenera vēlmēm. Sestdien kļuva zināms, ka Lincas klubs nekādi nav pierunājams palaist uz Turīnu Viktoru Ignatjevu un viņa vietā vakar tika ierakstīts Ozoliņš.

– Pēdējo reizi ar Ozoliņu sarunājos pirms divām dienām. Zinu, ka viņš ir beidzis ārstēšanās kursu no atkarības un atsācis treniņus. Pēc paša aizsarga teiktā, nopratu, ka Sandis pamazām atgūst sportisko formu un ļoti labi apzinās savu atbildību, piekrītot braukt uz Turīnu. Man nav iemesla viņam neticēt, un tāpēc viņš atkal ir iekļauts sastāvā. Vēlējāmies, lai Ozoliņš izlasei pievienotos pēc iespējas ātrāk, taču viņam ir jāpakļaujas NHL noteikumiem – Anaheimas Mighty Ducks viņu atbrīvo tikai pēc pēdējās NHL spēles, kura notiks 12. februārī. Tātad – izlasei viņš pievienosies tikai Turīnā – priecīgus jaunumus Ozoliņa sakarā neslēpj Leonīds Beresņevs.

Vakar tika arī nolemts, kurš uz Turīnu brauks savainotā Jāņa Sprukta vietā, un tas ir Rīga 2000 uzbrucējs Mārtiņš Cipulis.

Irbe izlasei pievienosies pirmdien

Jau pēc nedēļas, nākamajā pirmdienā, plkst. 17 Sporta pilī tiks aizvadīts izlases pirmais treniņš, taču tajā piedalīsies tikai daži ārzemēs spēlējošie leģionāri un visi trīs vārtsargi. Kaut sākotnēji izskanēja informācija, ka Irbe izlasei pievienosies tikai Turīnā, viņš tomēr nolēmis būt kopā ar komandu no pirmās treniņu dienas.

– Pirmajā treniņā nebūs daudz spēlētāju, un tas vairāk būs vārtsargu treniņš. Šajā dienā manā rīcībā būs visi vārtsargi, vācieši Herberts Vasiļjevs un Arvīds Reķis, Krievijā spēlējošie Alekandrs Ņiživijs un Agris Saviels, kā arī bez kluba palikušais Grigorijs Panteļejevs. Uz pirmo treniņu nebūs pat Latvijā spēlējošie, jo viņiem svētdien Liepājā ir Baltkrievijas čempionāta spēle un tikai ar otrdienu komandas sastāvs sāks izskatīties pēc tā, ar kuru 9. februārī izlidosiem uz Turīnu, – pirmās treniņdienas plānā ieskatās Beresņevs.

Ar dažādu uzdevumu risināšanu Vācijā nodarbināti abi izlases spēlētāji Herberts Vasiļjevs (Krēfeldes Pinguine) un Arvīds Reķis (Augsburgas Panthers). Abu pārstāvētās komandas svētdienas vakarā izcīnīja pa uzvarai, un, ja Reķim šī uzvara (ar pēcspēles soda metieniem tika uzvarēta Hannoveres Scorpions) nozīmēja aizmukšanu no pēdējās vietas, tad Vasiļjevam uzvara bija vairāk nekā nepieciešama. Augsburgas panteras pēc pagājušajā nedēļā diviem nelāga zaudējumiem komandām, kuras atrodas zemāk, paši sev sarežģīja dzīvi par iekļūšanu labāko astoņniekā. Pēc uzvaras pār Hamburgas Freezers (5:4 ar soda metieniem) panteras joprojām paliek devītajā vietā, no astotās atpaliekot par četriem punktiem. Savus kārtējos punktus, gūstot vienus vārtus un izdarot rezultatīvu piespēli, nopelnīja arī Vasiļjevs.

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu