Lietuvietis debitē, lietuvietis met (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: lbl.lv

"BK Rīga05" komandas galvenā trenera postenī ar zaudējumu ir debitējis lietuviešu speciālists Ramons Butauts, kura vadībā rīdzinieki FIBA Izaicinājuma kausa spēlē šodien savā laukumā zaudēja Somijas čempioniem "Lappeenranta".

Šodien Daugavas sporta namā laukuma saimnieki labi iesāka, taču otrajā mača daļā pazaudēja spēles pavedienu un beigu beigās atkārtoti nolika ieročus Somijas labākās komandas priekšā - 79:85.

Pa ceturtdaļām - 26:19, 22:21, 14:23, 17:22.

Arī abu komandu pirmajā spēlē uzvaru ar 68:72 izcīnīja "Lappeenranta".

Izšķirīgo pārsvaru somi panāca, nedaudz biežāk izpelnoties tiesības uz soda metieniem: Rīga - 19/26, Lapēnranta - 24/33...

Šīsdienas neveiksme "BK Rīga05" bija jau otrā FIBA izaicinājuma kausā. Lai saglabātu otro vietu C grupā un iekļūtu "play off" turnīrā, rīdziniekiem pēdējā apakšgrupas spēlē izbraukumā jāuzvar Islandes čempioni "Keflavik SC".

Latvijas komandu teorētiski apmierina arī zaudējums ar ne vairāk kā 17 punktu starpību, jo pirmajā mačā ar Raivo Otersonu galvenā trenera vietas izpildītāja postenī "BK Rīga05" pieveica ziemeļniekus ar 99:81.

Rīgas basketbolistu rindās rezultatīvākais ar 31 punktu (2p 5/6, 3p 4/10, sm 9/10) bija Sandis Valters, bet Kaspars Bērziņš iemeta 15 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas.

Ramūns Butauts iepazīstas ar jauno realitāti.
Ramūns Butauts iepazīstas ar jauno realitāti. Foto: lbl.lv

11 punkti Rodnija Bilapa kontā, bet Rinalds Sirsniņš, kurš atgriezās laukumā pēc neliela savainojuma, guva septiņus punktus (2p 1/5, 3p 1/5), izcīnīja septiņas bumbas zem groziem un četrreiz rezultatīvi piespēlēja komandas biedriem.

Pēc ilgāka pārtraukuma laukumā bija arī Arnis Vecvagars, kura kontā tikai divi punkti, divas atlēkušās bumbas un ātri sapelnītas piecas piezīmes.

Atlēkušās bumbas: Rīga - 39, Lapēnranta - 44.

Viens no galvenajiem somu komandas uzvaras kaldinātājiem ar 17 punktiem un septiņām bumbām zem groziem izrādījās lietuvietis Mindaugs Mocks.

Katrā no trim Eiropas debijas sezonas spēlēm "BK Rīga05" cīņā ir vedis cits treneris. Iesāka Raimonds Miglinieks, turpināja Otersons, bet tagad kārta bija lietuvietim Ramūnam Butautam.

Pagājušajā sezonā viņš līdz Baltijas Basketbola līgas bronzas medaļām aizveda "Šiaulia" (izšķirošajā spēlē uzvarēja "BK Ventspils", bet pēc tam kopā ar Lietuvas U-21 izlasi triumfēja pasaules meistarsacīkstēs.

17. novembrī izbraukumā "BK Rīga 05" aizvadīs izšķirošo C grupas spēli ar "Keflavik SC".

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu