Angļu vēsturiskais zaudējums Belfāstā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Negaidītu zaudējumu Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijā vakar piedzīvoja Anglijas futbola izlase, kas viesos Belfāstā ar 0:1 piekāpās Ziemeļīrijas valstsvienībai.

Uzvaras vārtus Ziemeļīrijai mača 73. minūtē guva Deivids Hīlijs.

Anglijas izlase Belfāstā nebija zaudējusi kopš 1927. gada, tādēļ pēc neveiksmes masu mediji asi kritizē angļu sniegumu. Ziemeļīrija, kas FIFA pasaules rangu tabulā atrodas par vairāk nekā simts pozīcijām zemāk par Angliju, tikai septīto reizi 98 mačos pārspēj angļus.

Neskatoties uz sāpīgo zaudējumu, Anglijas izlases galvenais treneris zviedrs Svens Jērans Ēriksons paziņoja, ka neplāno atkāpties no ieņemamā amata.

Anglijas izlasei tas bija pirmais zaudējums sacensību kvalifikācijas spēlēs kopš Ēriksona stāšanās galvenā trenera amatā 2001. gadā.

Tajā pašā laikā Polija ar 1:0 pārspēja Velsu un ir tuvu tam, lai grupā izcīnītu pirmo vietu un kvalificētos Pasaules kausa finālturnīram.

Anglija un Polija savā starpā tiksies Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas pēdējā spēlē. Pat zaudējuma gadījumā Polija var uzreiz iekļūt Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā kā viena no divām labākajām otrās vietas ieguvējām Eiropas zonā.

Lietuva vakar ar 0:1 zaudēja Bosnijai un Hercegovinai un praktiski zaudēja pēdējās cerības pacīnīties par otro vietu 6. grupā.

Citu interesantāko Eiropas zonas spēļu rezultāti:

Īrija - Francija 0:1 (0:0), Dānija - Gruzija 7:1 (3:1), Ukraina - Turcija 0:1 (0:0), Kazahstāna - Grieķija 1:2 (0:0), Norvēģija - Skotija 1:2 (0:2), Baltkrievija - Itālija 1:4 (1:3), Spānija - Serbija un Melnkalne 1:1 (1:0), Beļģija - Sanmarīno 8:0 (3:0), Ungārija - Zviedrija 0:1 (0:0).

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu