BK "Ventspils" uzdevums - čempiontituls.

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas basketbola kluba "Ventspils" galvenais uzdevums šosezon būs Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionu titula izcīnīšana ceturto gadu pēc kārtas, kā arī iekļūšana Eiropas čempionu kausa izcīņas otrajā kārtā, šodien preses konferencē teica vienības prezidents Aivars Lembergs un galvenais treneris Kārlis Muižnieks.

"Pirms jaunās sezonas ir augsti mērķi. Centīsimies aizstāvēt Latvijas čempiona titulu. Ceru, ka LBL čempionāts būs spraigs, ka ar divām vadošajām komandām ["Ventspils" un BK "Skonto"] spēs konkurēt arī citas vienības," teica Lembergs. "Eiropas kausa turnīrā komandai ir jāiekļūst otrajā kārtā, neskatoties uz to, ka mums būs spēcīgi pretinieki," piebilst Lembergs. Eiropas čempionu kausa izcīņas pirmajā posmā, kas būs Ziemeļeiropas basketbola līgas (NEBL) turnīrs, BK "Ventspils" apakšgrupā spēlēs ar BK "Siauliai", BK "Opava", "SSA Ostrow", kā arī "Plannja Basket" un Kazaņas "Uniks". Nākamajā sacensību kārā iekļūs divas labākās komandas. Savukārt pirmo spēli LBL čempionātā ventspilnieki aizvadīs jau 10.septembrī, kad tiksies ar Gulbenes "ASK/Buki". "Gatavošanos jaunajai sezonai sākām jau 2.jūlijā un praktiski līdz augusta vidum strādājām pie fiziskās sagatavotības," saka vienības galvenais treneris Muižnieks. "Aizvadītas septiņas pārbaudes spēles, bet pirmā nopietnā atrādīšanās līdzjutējiem notiks turnīrā "Ventspils naftas kauss"." Turnīrā, kas notiks no 13. līdz 15.septembrim, Latvijas čempionvienības BK "Ventspils" pretinieki būs Permas "Ural Great", "Polonia", kā arī Latvijas izlases basketbolista Uvja Helmaņa pārstāvētais vācu klubs "TSV Universa". Permas komandas sastāvā spēlēs arī bijušais "Ventspils" basketbolists Andrejs Kapinoss. Muižnieks, runājot par komandas sastāvu, norādīja, ka notikušas būtiskas izmaiņas. Uz citiem klubiem devušies divi pamatsastāva spēlētāji Aigars Vītols un Jānis Laksa, nebūs arī pagājušās sezonas divu viesstrādnieku - Stīva Riča un Šerona Vilkersona, kā arī Ata Ozola, kurš ir iznomāts Baltkrievijas komandai "Grodno 93". Savukārt komandai vasaras laikā pievienojās Latvijas izlases un bijušais BK "Skonto" basketbolists Arnis Vecvagars. Tāpat komanda ir noslēgusi līgumus ar diviem ASV basketbolistiem - Meriju Četmenu un Ēriku Pūlu. "Vasarā treniņos tika izdarīts labs darbs," uzskata Latvijas čempionvienības jaunais kapteinis Kristaps Purnis. "Pagājušajā gadā mēs izcīnījām daudzas uzvaras, un šogad arī līdzjutēji no mums cerēs sagaidīt tādu pašu sniegumu." Purnim piekrita viņa komandas biedrs Ainars Bagatskis, kurš piebilda, ka labi komandā ir iejutušies abi amerikāņu basketbolisti. Savukārt Muižnieks atzina, ka jaunajā sezonā LBL spēlēs vairāk izmantos jaunos basketbolistus, kā Daini Oberšatu, Renāru Zeltiņu un Andreju Jansonu. Tomēr svarīgākajās spēlēs, kā arī Eiropas čempionu kausa izcīņas mačos laukumā dosies labākais sastāvs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu