Usiks: Briedis boksa supersērijā bija mans grūtākais pretinieks (2)

Gribējis sāncensi izmest aiz ringa trosēm
TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Absolūtais pasaules čempions pirmajā smagajā svarā ukrainis Oleksandrs Usiks neslēpj, ka viņa sīvākais sāncensis Pasaules boksa supersērijā bija Latvijas boksa zvaigzne Mairis Briedis. 

Briedis šā gada janvāra beigās "Arēnā Rīga" pēc punktiem piekāpās Usikam, kurš vēlāk kļuva par turnīra uzvarētāju, sacensību finālā pārspējot Krievijas bokseri Muratu Gasijevu. 

"Grūtākais pretinieks turnīrā bija Mairis Briedis un tam ir vairāki iemesli. Pirmkārt, man bija veselības problēmas. Otrkārt, bija problēmas manā komandā. Kad devos ringā, man nebija nekāda cīņas plāna. Es tikai gribēju vienkārši iznīcināt pretinieku un izmest aiz ringa trosēm," "Youtube" kanālam "SecondsOut" sacīja Usiks. 

Pēc uzvaras Pasaules boksa supersērijā pirmajā smagajā svarā Usika īpašumā ir leģendārā Muhameda Ali trofeja, WBO, WBC, IBF un WBA Super josta, kā arī prestižā žurnāla «The Ring» josta.

Brieža un Usika cīņa bija Pasaules boksa supersērijas pusfināls. 

Nākamo cīņu Usiks aizvadīs 10. novembrī Mančestrā (Lielbritānija), kur Ukrainas bokseris centīsies aizstāvēt pasaules čempiona jostas pirmajā smagajā svarā (līdz 90,7 kilogramiem) pret britu Toniju Beljū. 

31 gadu vecais Usiks profesionāla boksera karjerā aizvadījis 15 cīņas, 11 no tām uzvarot ar nokautu. Viņš vēl nekad nav piedzīvojis zaudējumu.

Savukārt 35 gadus vecais Beljū karjerā piedalījies 33 cīņās, tiekot pie 30 uzvarām (20 ar nokautu), bet piedzīvojis divus zaudējumus un vienu neizšķirtu.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu