Sevastova bez cīņas iekļūst Pekinas turnīra trešajā kārtā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: AFP/LETA

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova pirmdien Ķīnā bez cīņas iekļuva Pekinas WTA "Premier" sērijas turnīra trešajā kārtā.

Pasaules ranga 20.vietas īpašniecei Sevastovai pirmdien bija jāspēlē pret Medisonu Kīzu no ASV, kura gan kreisā ceļgala traumas dēļ spiesta izstāties no turnīra.

Kīza Pekinas turnīrā bija izlikta ar 17.numuru, kamēr pasaules rangā viņa atrodama 18.vietā.

Abas tenisistes savā starpā līdz šim nav tikušās, bet iekļūšana trešajā kārtā Sevastovai ļāvusi tikt pie 120 WTA ranga punktiem.

Sevastova nākamajā kārtā tiksies ar pasaules ranga 38.vietas īpašnieci Donnu Vekiču no Horvātijas, kura pirmdien savā otrās kārtas mačā ar 7-6 (7:5), 6-4 apspēlēja Onsu Žabēru no Tunisijas (WTA 116.).

Abas līdz šim savā starpā spēkojušās divas reizes, turklāt divreiz tas darīs šogad. Sevastova uzvarējusi visos mačos, turklāt arī nesen notikušā ASV atklātā čempionāta pirmajā kārtā ar 6-2, 2-6, 6-3.

Sevastova pirmajā kārtā ar 6-4, 6-2 pārspēja Alizē Kornē no Francijas, kura atrodama 35.pozīcijā.

Iepriekšējās divas reizes Sevastova Pekinā zaudēja pirmajā kārtā, bet 2010.gadā sasniedza ceturtdaļfinālu, kas viņai šajā turnīrā ir labākais sasniegums.

Pirms nedēļas Sevastova zaudēja Uhaņas WTA "Premier" turnīra pirmajā kārtā, kas viņai bija pirmais turnīrs pēc lieliski aizvadītā ASV atklātā čempionāta, kur liepājniece sasniedza pusfinālu. Tāpat viņa jūlijā uzvarēja Bukarestes WTA "International" turnīrā, tiekot pie sava trešā WTA turnīru uzvarētājas titula karjerā, bet jūnijā zaudēja Maljorkas WTA "International" sērijas sacensību izšķirošajā spēlē. Tāpat Sevastova šosezon spēlējusi Brisbenas un Čārlstonas turnīru pusfinālos.

Sevastova pārī ar krievieti Anastasiju Pavļučenkovu sacentīsies arī šī turnīra dubultspēlēs. Pagājušajā nedēļā abas aizcīnījās līdz pusfinālam Uhaņas WTA "Premier" sacensībās, taču pēc tam izstājās, jo Pavļučenkovai bija problēmas ar kāju.

Sestdien ar uzvaru Pekinas turnīru sāka sacensībās ar 12.numuru izliktā Aļona Ostapenko, kura ar 6-4, 7-6 (7:3) uzvarēja slovākieti Magdalēnu Ribārikovu, kura ir planētas 35.rakete.

Par otrās kārtas sasniegšanu Ostapenko nopelnīja 65 WTA vienspēļu ranga punktus. Otrajā kārtā Latvijas tenisiste, kura ir planētas 13.rakete, mērosies spēkiem ar īpašo ielūgumu jeb "wild card" saņēmušo ķīnieti Vanu Cjanu, kura pasaules rangā atrodas 28.vietā.

Pekinas turnīrs šosezon ir noslēdzošais starp "Premier Mandatory" kategorijas sacensībām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu