Infografika: Anastasija Sevastova - Naomi Osaka

Papildināts
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Naomi Osaka (no kreisās) un Anastasija Sevastova
Naomi Osaka (no kreisās) un Anastasija Sevastova Foto: EPA/AFP/Scanpix

Anastasija Sevastova sestdien, 6. oktobrī, ap plkst. 9.30 sāks Ķīnā notiekošā Pekinas WTA "Premier" turnīra pusfināla maču, tiekoties ar Japānas pārstāvi Naomi Osaku, kura ir planētas 6. rakete. Piedāvājam iepazīties ar abu sāncenšu statistiku.

Sevastova pasaules rangā ir 20.vietā, bet Osaka ir planētas sestā rakete, kura šajā turnīrā izlikta ar astoto numuru.

Iekļūšana pusfinālā Sevastovai ļāvusi tikt pie 390 WTA ranga punktiem un atgūt Latvijas pirmās raketes nosaukumu, kuru pērn viņai atņēma Aļona Ostapenko.

Šosezon Sevastova kāda WTA turnīra pusfinālā spēlēs jau sesto reizi. Šis viņai ir sekmīgākais gads profesionālajā tenisā, jo latviete šosezon ir izcīnījusi 38 uzvaras, kamēr pērn viņa tika pie 37 panākumiem atsevišķos mačos.

Sevastova un Osaka līdz šim savā starpā tikušās divas reizes, pirmo maču aizvadot 2017.gadā, kad Toronto WTA "Premier" turnīra otrajā kārtā Latvijas sportiste cieta zaudējumu ar rezultātu 3-6, 4-6. Savukārt otrs mačs bija šogad Dohas WTA "Premier" turnīra otrajā kārtā, kad pārāka izrādījās Sevastova, uzvarot ar 6-4 6-1.

Finālā šī pāra uzvarētāja tiksies ar slaveno Dānijas tenisisti Karolīnu Vozņacku, kura ir pasaules ranga otrajā vietā un šajā turnīrā saņēmusi tādu pašu numuru, vai arī mājinieci Vanu Cjanu (WTA 28.), kurai šajā turnīrā ir īpašais ielūgums jeb "wild card".

Karjeras laikā Osaka izcīnījusi divus WTA titulus, bet šosezon viņas karjerā zīmīgs pieturas punkts bija uzvara ASV atklātajā čempionātā, kur japāniete skandalozā fināla mačā apspēlēja slaveno mājinieci Serēnu Viljamsu.

Amerikāniete finālā veltīja skarbus vārdus tiesnesim, par ko tika sodīta un pēc tam emocionāli par to protestēja. Savukārt Osaka fināla laikā tika izsvilpta, tomēr guva vēsturisku uzvaru, kļūstot par pirmo japānieti, kas triumfējusi "Grand Slam" turnīrā.

Osaka šobrīd ir karjeras augstākajā punktā, taču gaidāms, ka pēc šī turnīra viņa pakāpsies uz ceturto vietu. Viņa jau ir nodrošinājusi vietu sezonas noslēguma WTA finālturnīrā, kur tiek astoņas labākās tenisistes.

Uz dalību WTA finālturnīrā joprojām pretendē arī Sevastova, taču, lai saglabātu cerības tikt gada astoņu labāko spēlētāju vidū, viņai Pekinā obligāti ir jāizcīna tituls.

Iepriekšējās divas reizes Sevastova Pekinā zaudēja pirmajā kārtā, bet 2010.gadā sasniedza ceturtdaļfinālu, kas viņai šajā turnīrā līdz šim bija labākais sasniegums.

Sevastova pārī ar krievieti Anastasiju Pavļučenkovu piedalījās arī šī turnīra dubultspēlēs, kur gan cieta zaudējumu otrajā kārtā.

Jau ziņots, ka Pekinas sacensībās ar 12.numuru izliktā Aļona Ostapenko pirmajā kārtā ar 6-4, 7-6 (7:3) uzvarēja slovākieti Magdalēnu Ribārikovu, kura ir planētas 36.rakete, tomēr vēlāk Latvijas pārstāve, kuru piemeklējusi rokas trauma, ar 0-6, 0-6 smagi zaudēja Cjanai.

Pekinas turnīrs šosezon ir noslēdzošais starp "Premier Mandatory" kategorijas sacensībām. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu