Rolanda Šmita treneris: Labākais basketbols tiek spēlēts Eirolīgā, nevis NBA

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Svetislavs Pešičs
Svetislavs Pešičs Foto: EPA/Scanpix

Spānijas ACB līgas kluba Barselonas "Lassa", kuru pārstāv spēka uzbrucējs Rolands Šmits, galvenais treneris Svetislavs Pešičs uzskata, ka pasaulē labākais basketbols tiek spēlēts ULEB Eirolīgā, nevis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionātā. 

"Ja vēlaties, basketbolā ir iespējams mainīt ritmu. Spēlējot ar strauju pāreju vai pozicionāli, uzbrukuma ritmu nav iespējams izmainīt, to var panākt tikai caur aizsardzību," "Eurohoops" citē Pešiča izteikumus. "Tad būs iespējams pārņemt iniciatīvu uzbrukumā, spēlēt uz ātrajiem uzbrukumiem, kontrolēt spēles ritējumu, arī garās izspēlēs. Tā Eiropā tas notiek. Tas nav kā NBA, kas nav basketbols." 

Barselonas "Lassa" galvenais treneris Pešičs pirms sezonas norādīja, ka ar Šmitu rēķinās kā ar labu palīgu, bet latvieša loma Spānijas vienībā pēdējā laikā ir ļoti minimāla. 

"Katru vakaru vai rītu jūs, ieraugot NBA rezultātus, redzat - 129:119, 122:120, 120:150 un tā tālāk. Visi priecājas, visi ir laimīgi. Tomēr labākais basketbols pasaulē tiek spēlēts Eirolīgā," uzskata Serbijas basketbola speciālists. 

2002. gada Pasaules kausa izcīņā Pešičs vadīja apvienoto Serbijas un Melnkalnes izlasi, kas ceļā līdz triumfam turnīrā ar 81:78 ceturtdaļfinālā pārspēja allaž spēcīgo ASV valstsvienību. 

"Eirolīgā ir viss," sacīja Pešičs. "Ir aizsardzība, uzbrukums, taktiskie zīmējumi, tālmetieni, bumbas triecieni grozā no augšas un radošums. Viss. Ja mums kas nav, tad tas, ka Eiropā neprot pārdot basketbolu tik labi, kā tas ir NBA. Mēs neesam iemācījušies pārdot savu produktu."

Pirms pāris mēnešiem 69 gadus vecais Pešičs izteicās, ka Eirolīgas regulārais turnīrs būtu pielīdzināms NBA izslēgšanas spēlēm. 

Pešičs par treneri strādā kopš 1982. gada. Savas karjeras laikā viņš guvis daudz panākumu Eiropas un pasaules līmenī, strādājot gan ar klubiem, gan valstsvienībām. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu