Bertāns: NBA trīspunktu metienu konkursā nepiedalīšos

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: Reuters/LETA

Dāvis Bertāns šogad nepiedalīsies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) trīspunktu metienu konkursā, savā "Twitter" profilā paziņojis Latvijas basketbolists.

Bertāns šosezon 48 spēlēs NBA regulārajā čempionātā trāpījis 98 no 208 tālmetieniem. Viņš šobrīd ar 47,1% precizitāti ir līgas otrais labākais snaiperis.

Latvijas basketbolists iepriekš ilgāku laiku atradās šī statistikas rādītāja līderpozīcijā, ko pašlaik ieguvis Portlendas "Trail Blazers" spēlētājs Sets Karijs - 48,5% (65 no 134).

Sociālajos tīklos tika aizsākta akcija - #LetBertansShoot jeb ļaujiet Bertānam mest, kas aicināja latvieti iekļaut dalībai NBA Visu zvaigžņu spēles tālmetienu konkursā.

Iepriekš izskanēja informācija, ka NBA vadība negrasās Bertānu iekļaut trīspunktu metienu konkursā, tam par iemeslu minot pārāk mazu izpildīto metienu skaitu.

Statistika gan apliecina, ka nepietiekami izpildīto metienu skaits ir absurds arguments, bet patiesais iemesls ir organizatoru vēlme konkursā parūpēties par šovu, piesaistot pasaulē atpazīstamākus NBA spēlētājus.

"Nepiedalīšos šogad trīspunktu konkursā. Vienkārši vēlos pateikties komandas biedriem, R.C. Bafordam (Sanantonio "Spurs" ģenerālmenedžeris Roberts Keneterberijs Bafords) un faniem par manis virzīšanu uz Šarloti," paziņojumā norāda Bertāns.

NBA Visu zvaigžņu spēle notiks 17. februārī Šarlotā, bet dienu iepriekš tiks rīkots trīspunktu metienu konkurss. Tā dalībnieki pagaidām gan nav oficiāli paziņoti.

"Es vienmēr meklēju pozitīvo. Man būs vairāk laika, ko pārtraukumā pavadīt kopā ar ģimeni. Kā arī es šo brīdi varu izmantot motivācijai nākotnē. Bet tagad mums ir priekšā svarīgs izbraukums," raksta Latvijas basketbolists, norādot vēl to, ka trīspunktnieki tiks pietaupīti mačiem.

Pagaidām vēl neoficiāla informācija liecina, NBA trīspunktu metienu konkursā piedalīsies:

  • brāļi Stefans Karijs un Sets Karijs (attiecīgi Goldensteitas "Warriors" un Portlendas "Trail Blazers");
  • Kristapa Porziņģa jaunais komandas biedrs un bērnības dienu elks vācietis Dirks Novickis (Dalasas "Mavericks);
  • Rodiona Kuruca komandas biedrs Džo Heriss (Bruklinas "Nets");
  • Badijs Hīlds (Sakramento "Kings");
  • Demjans Lilards ("Trail Blazers").
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu