18 gadus vecais Tobers: pēc debijas Latvijas izlasē sajūtas ir divējādas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kristers Tobers
Kristers Tobers Foto: Ekrānšāviņš no video

Ir patīkami debitēt Latvijas futbola izlasē, taču vairāk koncentrējos uz komandas piedzīvoto zaudējumu, atzīst 18 gadus vecais Kristers Tobers no futbola kluba "Liepāja".

Latvijas futbola valstsvienība 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā spēlē ceturtdien izbraukumā Skopjē ar rezultātu 1:3 (0:2) piekāpās Ziemeļmaķedonijas izlasei.

Šī bija debijas spēle Latvijas komandas jaunajam galvenajam trenerim Slavišam Stojanovičam.

Savukārt mača 68. minūtē pirmo reizi Latvijas izlases sastāvā laukumā devās vien 18 gadus vecais Tobers.

"Protams, ka ir patīkami debitēt izlases sastāvā, bet sajūtas šobrīd ir divējādas. Tomēr piedzīvots zaudējums, un uz to es koncentrējos vairāk nekā uz savu debiju," teica futbolists.

Tobers gan nevēlējās salīdzināt, kā izskatījās spēle no malas, sēžot uz rezervistu soliņa, un kā spēle izskatījās esot laukumā.

"No malas viegli spriest, pateikt, ko darīt un kā pareizāk darīt, bet uz laukuma ir pavisam cita domāšana, lēmums ir jāpieņem ātri. Tāpēc ir grūti spiest."

18 gadus vecais futbolists neesot jutis satraukumu pirms došanās laukumā.

"Par debiju pirms spēles īsti nedomāju. Iesildījos, treneris mani pasauca, un tad arī sapratu, ka būs debija. Nebija īsti par ko satraukties."

Spēles 87. minūtē Latvijas izlase samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, panākot 1:2.

"Centāmies ar garajām piespēlēm saasināt spēli, mēģinājām izlīdzināt spēli, bet diemžēl tas nesanāca."

Tobers pauda pārliecību, ka Latvijas izlases futbolisti laukumā parādījuši maksimālu atdevi, kaut gan trenerim Stojanovičam ir pretējs viedoklis.

"Neko īsti nevar pārmest, ja spēlētāji laukumā ir izdarījuši maksimumu. Šajā reizē tā arī bija, ka visi ir izlikuši maksimumu. Analizēsim savu spēli."

2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra tupinājumā Latvijas izlase svētdien izbraukumā spēlēs pret Poliju, kas ceturtdien viesos ar 1:0 (0:0) pārspēja Austriju. 

Citā G apakšgrupas spēlē Izraēla savā laukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 (0:0) ar Slovēniju.

Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies G apakšgrupas divas labākās izlases.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu