Halepa: Aņisimovai ir visas iespējas uzvarēt turnīrā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Simona Halepa
Simona Halepa Foto: EPA/Scanpix

Simona Halepa pēc ceturtdien piedzīvotā zaudējuma Francijas atklātā tenisa čempionāta ceturtdaļfinālā neslēpa, ka, viņasprāt, talantīgajai Amandai Aņisimovai no ASV ir visas iespējas uzvarēt turnīrā.

Vien 17 gadus vecā Aņisimova ceturtdaļfinālā guva savas karjeras lielāko uzvaru, ar 6-2, 6-3 pārspējot pagājušā gada čempioni, rumānieti Halepu.

Kopš 1945.gada Francijas atklātajā čempionātā divus gadus pēc kārtas kāds no sportistiem ir uzvarējis vien 11 reizes.

Pēdējā tenisiste, kura spēja izcīnīt titulu divus gadus pēc kārtas, bija beļģiete Justīne Henina, kura to paveica pirms 12 gadiem.

"Biju nedaudz nervoza," pēc spēles teica Halepa. "Pārdzīvoju, jo šķita, ka spēlēju ļoti labi un ka varbūt pati sev biju izvirzījusi pārāk augstus mērķus."

"Varbūt es nevarēju pārvarēt iekšējo spriedzi un tāpēc nerādīju savu labāko tenisu, kā arī nevarēju pakustēties tik labi, cik gribējās," zaudēto spēli komentēja Halepa.

Rumāniete arī neslēpa savu ticību jaunai ASV tenisistei, paužot pārliecību, ka viņa varētu būt pirmā spēlētāja, kura dzimusi 2000.gadā un ieguvusi "Grand Slam" titulu Francijā.

"Manuprāt, Aņisimovai ir lielas izredzes, ja vien viņa turpinās spēlēt bez emocijām un nedomās par rezultātu, tā, kā viņa to darīja šodien," pretinieci slavēja rumāniete. "Viņa bija ļoti nosvērta un pierādīja, ka spēj darīt un sasniegt lielas lietas, tāpēc uzskatu, ka viņai ir visas iespējas uzvarēt."

Rumānijas pirmā rakete pagājušajā gadā triumfēja Francijas atklātajā čempionātā, tomēr tagad viņa sāks gatavošanos gaidāmajām Vimbldonas sacensībām, kurās viņas labākais sniegums ir 2014.gadā sasniegtais pusfināls.

Prestižais Vimbldonas turnīrs, kas norisinās uz zālāja seguma, notiks no 1. līdz 14. jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu