Strēlnieka pārstāvētā Maskavas CSKA nākamsezon spēlētāju algām tērēs 26 miljonus eiro

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Strēlnieks
Jānis Strēlnieks Foto: EPA/LETA

Latvijas izlases basketbolista Jāņa Strēlnieka pārstāvētā komanda Maskavas CSKA gaidāmajā sezonā spēlētāju darba apmaksai tērēs 26 miljonus eiro, tā intervijā laikrakstam "Izvestija" atklājis kluba prezidents Andrejs Vatutins.

Strēlnieks CSKA pievienojās jūlija ievadā, kad parakstīja divu gadu līgumu ar Krievijas un Eiropas basketbola flagmani.

CSKA aizvadītajā sezonā triumfēja ULEB Eirolīgā un arī VTB Vienotajā līgā. Par labāko Eiropā Maskavas klubs kļuvis astoņas reizes.

Lai gan Eiropā klubiem nav obligāti jāatklāj sava budžeta apjoms, jau vairākus gadus neoficiāla informācija liecina, ka CSKA ir bagātākā basketbola komanda Eiropā.

"Ja iepriekšējos gados starpsezonās spēlētāju tirgus bija tukšs, tad tagad tā nav vispār. Pieejami tikai veterāni. Jaunie Eirolīgas noteikumi neļauj spēlētāju algām tērēt vairāk par 65% no kluba budžeta. Nākamsezon mūsu algu budžets būs 26 miljoni eiro," pastāstīja Vatutins.

Šajā starpsezonā CSKA vienību pameta tās aizsargs Nando de Kolo, kurš pievienojies Turcijas grandam Stambulas "Fenerbahce", tāpēc Maskavas komandai bija jāmeklē viņam aizstājējs.

Strēlnieks aizvadītajā sezonā 20 ULEB Eirolīgas spēlēs Pireju "Olympiacos" sastāvā vidēji guva 8,8 punktus, veica 2,0 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 1,9 atlēkušās bumbas. Savukārt Grieķijas čempionātā viņš 13 mačos caurmērā guva 6,3 punktus un veica 2,3 rezultatīvas piespēles. Savainojuma dēļ viņam sezona noslēdzās priekšlaicīgi.

Saspēles vadītājs karjeras laikā pārstāvējis arī "Ventspils", Sanktpēterburgas "Spartak", Kijevas "Budiveļņik" un Bambergas "Brose" komandas.

Latvijas izlases sastāvā Strēlnieks piedalījies četros Eiropas čempionātos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu