Strēlnieks: Šajā gadījumā es noteikti uzticētos latviešu trenerim

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Strēlnieks
Jānis Strēlnieks Foto: Edijs Pālens/LETA

Viens no labākajiem Latvijas basketbolistiem Jānis Strēlnieks valstsvienības galvenā trenera amatā labāk gribētu Robertu Štelmaheru, nevis turku speciālistu Oktaju Mahmuti, saspēles vadītājs atklāja intervijā raidījumam "Sporta Mikrofons".

Latvijas Basketbola savienības (LBS) valdes nākamajā sēdē, kas paredzēta 1. augustā, gaidāma vīriešu valstsvienības galvenā trenera apstiprināšana amatā. Uz šo amatu pretendē divi kandidāti - Roberts Štelmahers un Turcijas speciālists Oktajs Mahmuti

"Man nav sanācis strādāt kopā ar turku treneri, bet no spēlētāju viedokļa nav nekas labs dzirdēts. Ar Robi tomēr ir nedaudz strādāts, kad viņš bija asistents Ainaram (Bagatskim). Šajā gadījumā es noteikti uzticētos latviešu trenerim, bet tas nav mans lēmums," sacīja Strēlnieks.

Latvijas izlasei nākamais lielais turnīrs ir 2021. gada Eiropas čempionāta kvalifikācija, kas sāksies nākamā gada februārī. Latvijas basketbolistiem četru komandu apakšgrupā būs jācīnās pret Grieķiju, Bulgāriju, kā arī Bosniju un Hercegovinu.

Tiesa, Strēlnieks nākamsezon pārstāves ULEB Eirolīgas čempionvienību - Krievijas titulēto komandu Maskavas CSKA, tāpēc sagaidāms, ka viņš nevarēs palīdzēt Latvijas izlasei tāpat kā citi latviešu basketbolisti, kuri pārstāv Eirolīgas vai Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubus.

Pašlaik 29 gadus vecais Strēlnieks divreiz karjerā atzīts par Latvijas gada labāko basketbolistu - 2018. un 2015. gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu