Ostapenko: Šī sezona man kopumā ir bijusi ļoti smaga

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Edijs Pālens/LETA

Šī sezona kopumā ir bijusi ļoti smaga, tāpēc katra uzvara ir svarīga, atzīst Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko. 

Ostapenko naktī uz otrdienu (pēc Latvijas laika) izcīnīja uzvaru Toronto WTA "Premier 5" turnīra pirmās kārtas mačā, pārspējot francūzieti Karolīni Garsiju ar rezultātu 6-3, 6-3.

Šosezon vienspēlēs Ostapenko uzvaru ir mazāk nekā zaudējumu, turklāt pasaules rangā viņa ir atkāpusies nu jau uz 83. vietu.

"Tas bija smags mačs. Kopumā šī sezona man ir bijusi ļoti smaga, tāpēc katra uzvara man nāk par labu, vairojot manu pārliecību," WTA mājaslapā citēta Ostapenko.

"Protams, ka vēlos atgriezties atpakaļ virsotnē," sacīja Latvijas tenisiste, kuras karjeras rekords WTA vienspēļu reitingā ir 5. pozīcija.

Kanādā notiekošajā turnīrā Ostapenko pārspēja Francijas pirmo raketi, kura patlaban reitingā ieņem 22. vietu (karjeras rekords 4. pozīcija). Latvijas tenisiste iepriekš ar Garsiju nebija tikusies.

"Domāju, ka kopumā šī bija laba spēle, it sevišķi priekš pirmās kārtas. Protams, bija kāpumi un kritumi, bet kopumā, manuprāt, nospēlēju labi."

Ostapenko šosezon atzīstamus panākumus guvusi dubultspēlēs. Jūlija beigās Jūrmalā viņa sasniedza dubultspēļu finālu, bet jūlija vidū Latvijas tenisiste iekļuva Vimbldonas jaukto dubultspēļu finālā.

"Es vienkārši cenšos dubultspēles izmantot kā treniņu, tāpēc ka tas ir vēl viens mačs. Dubultspēlēs var piestrādāt pie dažādām niansēm," sacīja Ostapenko.

"Es tās izbaudu, jo spēlēju ar citām meitenēm vai puišiem, ar kuriem man uz laukuma ir jautri. Tāpēc domāju, ka tas ir lieliski."

Toronto turnīra otrajā kārtā Ostapenko tiksies ar krievieti Anastasiju Pavļučenkovu (WTA 44.) vai baltkrievieti Arinu Sabaļenku (WTA 9.).

Ostapenko ar Sabaļenku vienspēlēs nekad nav tikusies, bet pret Pavļučenkovu latviete ir 3-1 vadībā savstarpējos dueļos.

"Nekad neesmu spēlējusi pret Arinu. Domāju, ka viņa ir lieliska spēlētāja, ļoti spēcīgi sit pa bumbiņu. Tāpēc domāju, ka mūsu mačs būtu ar ļoti agresīvu spēli. Centīšos to izbaudīt tā kā spēli šodien," teica Ostapenko. 

Latvijas tenisistei divas no četrām cīņām pret Pavļučenkovu notika šogad. Madridē uz māla uzvarēja Ostapenko, bet Sanktpēterburgā uz cietā seguma panākumu guva Krievijas tenisiste.

"Ar Pavļučenkovu esmu spēlējusi vairākas reizes, ēdējā no tām bija Madridē. It kā zinu, kā viņa spēlē. Viņa ir laba spēlētāja, arī izpilda spēcīgus sitienus. Taču centīšos koncentrēties uz savu spēli.

Toronto turnīrā piedalīsies arī Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova (WTA 11.), kurai pirmajā kārtā paredzēta spēle ar ķīnieti Šuai Džanu (WTA 35.).

Abas savā starpā iepriekš tikušās četras reizes, trīs dueļus uzvarot Sevastovai. Piektā divcīņa paredzēta otrdien ne agrāk par plkst. 18.00 pēc Latvijas laika.

Iepriekš bija paredzēts, ka Sevastova spēkosies ar ukrainieti Ļesju Curenko, taču viņa elkoņa traumas dēļ atsaukusi dalību turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu