Pasečņiks: Esmu ļoti priecīgs, ka aizbraucu uz NBA Vasaras līgu

CopyDraugiem X Whatsapp
Anžejs Pasečņiks
Anžejs Pasečņiks Foto: Sintija Zandersone/LETA

Dalība Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Vasaras līgā bija vērtīga pieredze, sarunā ar TVNET Sports sacīja Anžejs Pasečņiks.

Latvijas basketbola izlases kandidāti pirmdien pulcējās uz pirmo treniņu jaunā galvenā trenera Roberta Štelmahera vadībā. Spēlētāju lokā bija arī 216 centimetrus augumā raženais Pasečņiks.

"Labs laiks pagājis, kopš pēdējo reizi biju valstsvienības treniņā. Aizvadītajā sezonā nesanāca pievienoties Latvijas izlasei. Ar Grankanārijas klubu mums bija pirmais gads Eirolīgā, turklāt vēl traumu dabūju. Ir patīkami atkal uzvilkt izlases kreklu un ir interesanti savākties kopā ar džekiem."

Pasečņiks vasarā cenšas piestrādāt pie fiziskās sagatavotības, kas viņam šobrīd ir vājākā vieta. Tāpat basketbolists atzīst, ka viņam jāuzlabo metiens, kas pēdējos gados esot mazliet pasliktinājies.

"Man visvairāk pietrūkst fiziskā sagatavotība, tam arī šobrīd lieku lielāko akcentu. Protams, strādāju arī pie basketbola niansēm. Trenējos septiņas reizes nedēļā, dažreiz divreiz dienā. Vasarā nesanāk atpūsties, bet ir forši būt mājās."

Pašlaik 23 gadus vecais Latvijas basketbolists jūlijā piedalījās NBA Vasaras līgā, pārstāvot Vašingtonas "Wizards" komandu. Lasvegasā notikušajā turnīrā četrās spēlēs Pasečņiks vidēji laukumā pavadīja 12,5 minūtes, izcīnīja 5,3 atlēkušās bumbas, guva 4,0 punktus, grozam uzbrūkot ar vāju precizitāti - realizēti 6 no 18 divpunktu metieniem, 0/3 tālmetienos un trāpīti tikai 4 no 14 soda metieniem.

"Esmu ļoti priecīgs, ka uz turieni aizbraucu. Varēju iepazīt basketbolu, kādu tur spēlē. Tā ir taisnība, ka garajiem tur ir grūtāk tik pie bumbas, bet manā gadījumā nebija tik traki. Varēju tikt pie bumbas, taču neizdevās iemest grozā, nebiju ilgi spēlējis."

Labāk nospēlēt Pasečņikam patraucēja saaukstēšanās, jo bija jādzer zāles un radās nogurums.

"Nemeklēju nekādus attaisnojumus, bet trešajā dienā apaukstējos gaisa kondicionieru dēļ, piecas dienas noslimoju, dzēru zāles un mazliet iestājās vājums. Ārā bija 43 grādi, visur telpās 19, tā kā ejot iekšā un ārā mani sapūta, sanāca saslimt. Tas mani noteikti ietekmēja. Bet kopumā bija labi, kaut arī statistika nebija nekāda baigā. Uzskatu, ka labi sevi parādīju."

Pasečņiks patlaban ir brīvais aģents, tāpēc viņš var izskatīt jebkuras komandas piedāvājumu. Netiek izslēgts variants arī piedzīvot debiju NBA.

"Sarunas notiek, bet pagaidām nevaru neko konkrētu pateikt. Runājam, gaidām un tad jau redzēs, kā viss izvērtīsies. Izšķirošais ir tas, kāds esmu spēlētājs un kāds cilvēks."

Pasečņiks vēlas piestrādāt pie metiena, bet konkrētus mērķus nākamajai sezonai viņš izvirzīs tad, kad būs pievienojies kādai komandai.

"Jāpiestrādā pie metiena, kas pēdējos gados ir mazliet sabojājies, bet uzskatu, ka tā nav liela problēma - tas ir labojams. Mani nākamie mērķi būs atkarīgi no tā, kurā komandā nākamsezon spēlēšu. Tad arī izvirzīšu mērķus."

"Jāpiestrādā gan pie metiena tehnikas, gan pie mentālā stāvokļa metiena laikā - jādabū pārliecība, ko es iegūšu ar daudziem metienu atkārtojumiem." 

Pasečņiku aizpagājušā gada NBA draftā pirmajā kārtā ar kopējo 25.numuru izvēlējās Orlando "Magic", tomēr neilgi pēc tam tiesības uz viņu tika aizmainītas uz Filadelfijas "76ers".

Šovasar "76ers" atteicās no tiesībām uz Latvijas basketbolistu.

"Ar kluba iepriekšējo vadību, kas mani nodraftēja, man bija sarunas, kontaktējāmies arī sezonas laikā. Kad viņus atlaida, ar jauno vadību sarunas vairs nebija."

Pasečņiks aizvadītajā sezonā debitēja ULEB Eirolīgā. Spānijas komandas Grankanārijas "Herbalife" sastāvā latvietis 22 mačos vidēji guva 7,2 punktus un izcīnīja 3,6 atlēkušās bumbas.

Savukārt Spānijas čempionātā jeb ACB līgā pašlaik 23 gadus vecais Pasečņiks regulārajā turnīrā 26 spēlēs vidēji guva 5,4 punktus un izcīnīja 3,0 atlēkušās bumbas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu