Pasečņiks cīnīsies par vietu NBA kluba sastāvā (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Anžejs Pasečņiks
Anžejs Pasečņiks Foto: Sintija Zandersone/LETA

Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks piedalīsies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba treniņnometnē, savā "Twiiter" profilā raksta spēlētāja aģents Artūrs Kalnītis.

Viņš arī norādījis, ka Pasečņiks cīnīsies par vietu komandas sastāvā, taču pagaidām neatklāj, kuram klubam Latvijas basketbolists pievienosies.

"Neviens nav šovasar strādājis smagāk par šo puisi. Anžejs Pasečņiks ir piekritis pievienoties NBA komandai treniņnometnē, un cīnīsies par vietu sastāvā."

Pasečņiks patlaban ir brīvais aģents, tāpēc viņš var izskatīt jebkuras komandas piedāvājumu.

Pašlaik 23 gadus vecais Latvijas basketbolists jūlijā piedalījās NBA Vasaras līgā, pārstāvot Vašingtonas "Wizards" komandu, kurā šosezon spēlēs Dāvis Bertāns.

Lasvegasā notikušajā turnīrā četrās spēlēs Pasečņiks vidēji laukumā pavadīja 12,5 minūtes, izcīnīja 5,3 atlēkušās bumbas, guva 4,0 punktus, grozam uzbrūkot ar vāju precizitāti - realizēti 6 no 18 divpunktu metieniem, 0/3 tālmetienos un trāpīti tikai 4 no 14 soda metieniem.

Pasečņiks: Esmu ļoti priecīgs, ka aizbraucu uz NBA Vasaras līgu

Pasečņiku aizpagājušā gada NBA draftā pirmajā kārtā ar kopējo 25.numuru izvēlējās Orlando "Magic", tomēr neilgi pēc tam tiesības uz viņu tika aizmainītas uz Filadelfijas "76ers".

Šovasar "76ers" atteicās no tiesībām uz Latvijas basketbolistu.

Pasečņiks aizvadītajā sezonā debitēja ULEB Eirolīgā. Spānijas komandas Grankanārijas "Herbalife" sastāvā latvietis 22 mačos vidēji guva 7,2 punktus un izcīnīja 3,6 atlēkušās bumbas.

Savukārt Spānijas čempionātā jeb ACB līgā pašlaik 23 gadus vecais Pasečņiks regulārajā turnīrā 26 spēlēs vidēji guva 5,4 punktus un izcīnīja 3,0 atlēkušās bumbas.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu