Rīgas "Dinamo" mēģinās ceturto reizi izcīnīt "Latvijas Dzelzceļa" kausu

CopyDraugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo" komanda
Rīgas "Dinamo" komanda Foto: Raimonds Volonts / dinamoriga.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" šodien aizvadīs izšķirošo spēli tradicionālajā pirmssezonas pārbaudes turnīrā "Latvijas Dzelzceļa" kausā, tiekoties ar Kazaņas "Ak Bars" vienību.

Mačs "Arēnā Rīga" sāksies plkst.17, un tiešraidē to translēs kanāls "360TV Dinamo", kur vērojami arī pārējie turnīra dueļi.

Iepriekš plkst.13 savstarpējo cīņu aizvadīs Jaroslavļas "Lokomotiv" un Minskas "Dinamo" komandas, noskaidrojot trešās vietas ieguvēju.

Otrdien Rīgas vienība ar 3:0 apspēlēja Jekaterinburgas "Avtomobilist", trešdien ar 3:1 guva virsroku pār Jaroslavļas "Lokomotiv", bet sestdien ar tādu pašu rezultātu pārspēja Minskas "Dinamo". Tikmēr "Ak Bars" pirmajā turnīra spēlē ar 3:0 uzvarēja Minskas klubu, tālāk ar 5:2 uzveica "Avtomobilist", bet ceturtdien ar 4:2 bija labāki pār "Lokomotiv".

Patlaban turnīra līderi, spēlējot bez zaudējumiem, ir Kazaņas "Ak Bars" un rīdzinieki, abām komandām nopelnot sešus punktus, tālāk ar diviem punktiem trijās un četrās spēlēs attiecīgi seko "Lokomotiv" un "Avtomobilist", bet bez panākumiem spēlē Minskas klubs.

Jaroslavļas komandai sestdienas vakarā bija iespēja nodrošināt sev trešo vietu, tomēr "Lokomotiv" bija pārāki ar 3:0.

Cīņa par "Latvijas Dzelzceļa" kausu norisinās jau 11.reizi. Pērn Rīgas komanda triumfēja turnīrā, pie trofejas tiekot trešo reizi vēsturē.

"Latvijas Dzelzceļa" kauss tā dalībniecēm tradicionāli ir pēdējā sagatavošanās pirms KHL sezonas sākuma. Turnīra debijas reizē 2009.gadā uzvarēja Rīgas "Dinamo", kas finālspēlē pagarinājumā ar 3:2 uzvarēja "Lokomotiv" komandu, bet nākamajos divos gados sacensībās triumfēja tieši Jaroslavļas klubs. Pusotru nedēļu pēc otrā triumfa "Lokomotiv" cieta traģiskā aviokatastrofā, kurā gāja bojā visi vienības spēlētāji, tostarp arī leģendārais latviešu aizsargs Kārlis Skrastiņš.

2012.gadā par kausa ieguvējiem atkal kļuva rīdzinieki, kas ar 3:1 uzvarēja nu jau atjaunoto "Lokomotiv" komandu ar Miķeli Rēdlihu ierindā, 2013.gadā turnīrā pirmoreiz uzvarēja Sanktpēterburgas SKA, finālā pieveicot Rīgas "Dinamo", bet nākamās trīs reizes sacensībās triumfēja "Ak Bars" hokejisti.

Aizpērn Rīgas "Dinamo" "Latvijas Dzelzceļa" kausā palika otrajā vietā, finālmačā ar 0:3 piekāpjoties "Lokomotiv" vienībai. Savukārt pērn kausa ieguvēja tika noskaidrota viena apļa turnīrā.

Rīgas "Dinamo" līdz pat aizvadītās sezonas regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra.

Jaunā KHL sezona sāksies 1.septembrī, bet pirmo maču Rīgas "Dinamo" aizvadīs 2.septembrī savā laukumā pret latviešu uzbrucēju Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Maskavas "Spartak", ko trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu