"Riga" futbolisti lūko vēl vairāk pietuvoties čempiontitulam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Riga" FC futbolisti
"Riga" FC futbolisti Foto: Zigismunds Zālmanis (Riga FC)

"Optibet" Latvijas futbola virslīgā trešdien tiks aizvadīta no vasaras pārceltā 24.kārtas spēle, kurā "Riga" savā laukumā uzņems "Ventspili".

Mačs "Skonto" stadionā sāksies plkst.18, tiešraidē to translējot kanālam "Best4Sport TV".

"Riga" komanda, kuru tikai nepilns pusmetrs šķīra no UEFA Eiropas līgas grupu turnīra, straujiem soļiem tuvojas pretī savam otrajam čempiontitulam pēc kārtas.

Latvijas čempione zaudējuma rūgtumu nav izjutusi kopš jūnija beigām un tuvāko sekotāju RFS apsteidz par astoņiem punktiem, turklāt "Riga" vienībai pēc šodienas mača būs vēl viena spēle rezervē.

"Ventspils" virslīgā nav zaudējusi teju trīs mēnešus, šajā laikā deviņos mačos izcīnot sešas uzvaras un trīs reizes spēlējot neizšķirti. Kurzemes komandai uzvara vajadzīga, lai nostiprinātos pirmajā trijniekā un pietuvotos RFS, jo, ja oktobra beigās "Jelgava" virs galvas cels Latvijas kausu, ar ceturto vietu var nepietikt Eirokausu sasniegšanai. 

Ventspilniekiem šī būs otrā spēle bez sava uzbrukuma līdera Tosina Aijeguna, kurš karjeru turpinās Šveices augstākās līgas komandā "Zurich". Aijeguns šosezon ar 11 vārtiem dala virslīgas rezultatīvākā spēlētāja godu.

Pirmajā aplī mačs noslēdzās bezvārtu neizšķirti 0:0, otrajā aplī ar 2:0 uzvarēja rīdzinieki, bet trešajā aplī ar 1:0 pārāki bija ventspilnieki.

Ar 53 punktiem 24 spēlēs kopvērtējuma vadībā ir "Riga" komanda, bet par astoņiem punktiem mazāk ir 26 cīņas aizvadījušajai RFS. Tālāk ar 41 punktu 25 spēlēs ir "Ventspils", bet 37 punkti 26 mačos ir "Spartaks" vienībai.

Vēl 35 punkti 25 mačos ir "Valmiera Glass"/ViA, 29 punkti 25 dueļos - "Liepājai", 28 punkti tikpat cīņās - "Jelgavai", 26 punkti 26 spēlēs - "Daugavpilij", bet pēdējā ar 23 punktiem 26 cīņās ir "Metta".

Šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Šosezon par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu