Strēlnieks sāk starta pieciniekā un gūst sešus punktus CSKA uzvarā Sanktpēterburgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Strēlnieks
Jānis Strēlnieks Foto: cskabasket.com

Latviešu basketbolists Jānis Strēlnieks piektdien guva sešus punktus ULEB Eirolīgas sestās kārtas spēlē, pielikdams savu roku Maskavas CSKA komandas uzvarā.

Maskavieši viesos ar rezultātu 87:70 (26:15, 22:22, 13:22, 26:11) pārspēja citu Krievijas klubu Sanktpēterburgas "Zeņit".

Strēlnieks maču sāka starta pieciniekā, kopumā nospēlējot 15 minūtes un 23 sekundes, kuru laikā realizēja vienu no diviem divpunktu metieniem un visus četrus soda metienus, bet aizmeta garām savu vienīgo tālmetienu.

Tāpat talsenieks izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, veica piecas rezultatīvas piespēles, vienu reizi pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi un tika pie desmit efektivitātes koeficienta punktiem.

CSKA rindās ar 16 punktiem izcēlās Maiks Džeimss, 14 punkti un septiņas bumbas zem groziem bija Johannesam Foitmanam, bet pa 13 punktiem guva Derans Hilārds un Ņikita Kurbanovs.

Tikmēr pretiniekiem ar 20 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Gustavo Ajons, 14 punktus iemeta Vils Tomass, bet par punktu mazāk - Ostins Holinss.

CSKA ar piecām uzvarām sešās spēlēs turnīra tabulā ieņem otro vietu.

Jau ziņots, ka Latvijas basketbolisti Jānis Timma un Dairis Bertāns ceturtdien guva attiecīgi astoņus un piecus punktus spēlē, kurā viņu pārstāvētā Maskavas apgabala "Himki" viesos ar rezultātu 78:90 piekāpās Serbijas klubam Belgradas "Crvena zvezda mts". Ceturtdien sestās kārtas ietvaros notika divas spēles un otrajā no tām Atēnu "Panathinaikos Opap" mājās ar 86:70 uzvarēja Stambulas "Anadolu Efes".

Šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir par divām vairāk nekā iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota maija beigās Ķelnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni astoto reizi kļuva Maskavas CSKA, kas finālspēlē uzveica Stambulas "Anadolu Efes".

Madrides "Real" ir tituliem bagātākā komanda, ULEB Eirolīgā triumfējot desmit reizes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu