Merzļikinu pēc pirmās uzvaras izsauc atpakaļ uz NHL

CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Edijs Pālens/LETA

Vārtsargs Elvis Merzļikins pēc aizvadītas vienas spēles Amerikas hokeja līgas (AHL) čempionātā atgriezies Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas "Blue Jackets" rīcībā, vēsta vienība. 

Tikmēr uz AHL komandu Klīvlendas "Monsters" devies cits latviešu vārtsargs Matīss Kivlenieks, kurš uz brīdi bija devies uz Kolumbusu. 

Merzļikins pagājušajā naktī izcīnīja savu pirmo uzvaru Ziemeļamerikā, palīdzot "Monsters" komandai ar 3:1 pārspēt Šarlotas "Checkers" vienību.

Merzļikins atvairīja 28 no 29 pretinieku mestajām ripām un tika atzīts par spēles otro zvaigzni.

"Blue Jackets" latviešu rokādi šosezon veica jau otro reizi, un tas darīts ar mērķi, lai Merzļikins iegūtu spēļu praksi. Atrodoties AHL komandā Klīvlendas "Monsters", Merzļikins saglabāja līgumā paredzēto NHL atalgojumu.

25 gadus vecais Merzļikins savā NHL debijas sezonā piedalījies sešos mačos, kuros palicis bez uzvarām, vidēji ielaidis 3,54 ripas un atvairījis 89,0% metienu. Tikmēr AHL čempionātā viņa kontā divi mači, kuros viņš vidēji ielaidis 1,52 ripas un atvairījis 94,9%.

23 gadus vecais Kivlenieks šosezon deviņās AHL spēlēs svinējis sešas uzvaras pamatlaikā, ielaidis 2,51 ripu un atvairījis 90,3% metienus. 

"Blue Jackets" pirmais numurs vārtos ir soms Jūnass Korpisalo.

Kolumbusa trešdien tiksies ar Filadelfijas "Flyers", bet piektdien ar Teodora Bļugera pārstāvēto Pitsburgas "Penguins", savukārt "Monsters" trešdien paredzēta vēl viena tikšanās ar Šarlotas vienību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu