Pasečņiks: Četri NBA spēlētāji ir milzīgs sasniegums visai Latvijai (3)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Anžejs Pasečņiks un Dāvis Bertāns NBA spēlē pret Čikāgas "Bulls".
Anžejs Pasečņiks un Dāvis Bertāns NBA spēlē pret Čikāgas "Bulls". Foto: AP/Scanpix

Četri vienlaikus Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) spēlējoši sportisti ir milzīgs sasniegums Latvijai un tās basketbolam, pēc debijas pasaules spēcīgākajā līgā pauda Anžejs Pasečņiks.

Pasečņiks trešdien kļuva par septīto latviešu basketbolistu, kurš spēlējis NBA.Viņš pievienojies Gundaram Vētram, Andrim Biedriņam, Kristapam Porziņģim, brāļiem Dāvim un Dairim Bertāniem, kā arī Rodionam Kurucam.

Pasečņiks debijas spēlē izcēlās ar deviņiem punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām.

Viņš pēc savas debijas pasaules basketbola Mekā Ziemeļamerikas žurnālistiem sacīja, ka tikai iepriekšējā dienā pēkšņi uzzināja, ka dosies laukumā NBA mačā.

"Pēc drafta nekas negāja tā, kā es un mana ģimene to vēlējās. Tas mani padarīja tikai stiprāku. NBA, protams, spēlē ātrāku basketbolu nekā attīstības līgā, bet pie līdzīga ātruma jau pieradu, kad spēlēju Eiropā. Laukumā jutos labi," sacīja 24 gadus vecais latvietis.

"Tribīnēs redzēju dažus latviešus. Tas ir patīkami, jo esam no mazas valsts. Četri NBA spēlētāji Latvijai ir milzīgs sasniegums. Visi ir laimīgi. Sveiciens visiem Latvijas basketbola faniem!"

Lielas grūtības ASV komentētājiem un žurnālistiem sagādā Pasečņika uzvārda izrunāšana. Mačā laikā komentētāji vienu reizi viņu nosauca vārdā un uzvārdā, bet turpinājumā izmantoja tikai vārda un uzvārda pirmos burtus.

Dāvis Bertāns pēc Pasečņika debijas cildināja tautieša paveikto laukumā.

"Jums [žurnālistiem] būs jāpiestrādā pie viņa uzvārda izrunas! Viņš paveica ļoti labu darbu. Nav viegli iekļauties komandā sezonas vidū un jau debijas mačā spēlēt ilgi. Šķiet, ka tik daudz minūšu viņš šosezon laukumā vēl nebija bijis. Viņš mums deva labu grūdienu," par Pasečņika paveikto izteicās Bertāns.

"Jūs pat nevarat iedomāties, cik maza iespēja ir diviem latviešiem nonākt vienā NBA klubā. Tā ir neaprakstāma sajūta. Tas tikai pierāda, ka basketbols Latvijā strauji attīstās. Cerams, ka tā tas arī turpināsies."

"Wizards" ar astoņām uzvarām 26 spēlēs ieņem 12.vietu Austrumu konferencē, kamēr "Bulls" ar 11 panākumiem 30 dueļos ir pozīciju augstāk.

Vašingtonas basketbolisti nākamajā spēlē piektdien viesosies pie NBA čempiones Toronto "Raptors".

Otrdien "Wizards" noslēdza divvirzienu līgumu ar latviešu centra spēlētāju Pasečņiku. Viņš līdzšinējos sezonu aizvadījis NBA attīstības līgā jeb G līgā, pārstāvot Vašingtonas "Capital City Go-Go".

23 gadus vecais Pasečņiks 12 spēlēs vidēji mačā guvis 10,5 punktus,  izcīnījis 5,0 atlēkušās bumbas un realizējis 60,4% metienu no spēles.

Pasečņiks "Wizards" sastāvā piedalījās NBA Vasaras līgā, kur četrās cīņās caurmērā guva 4,0 punktus un izcīnīja 5,3 bumbas zem groziem. Tāpat viņš laukumā devās vienā pirmssezonas pārbaudes mačā, kurā guva četrus punktus un izcīnīja trīs atlēkušās bumbas.

Pasečņiks ar "Wizards" oktobra vidū noslēdza "Exhibit 10" tipa līgumu, kas paredz, ka viņš saņēma minimālo atalgojumu. 

NBA jauno spēlētāju draftā Pasečņiku 2017.gadā pirmajā kārtā ar kopējo 25.numuru izraudzījās Orlando "Magic", kas viņu uzreiz aizmainīja uz Filadelfijas "76ers". Šā gada 1.jūlijā Filadelfijas klubs no Pasečņika atteicās.

Pēdējās četras sezonas Pasečņiks ir pavadījis Grankanārijas "Herbalife" sastāvā Spānijas spēcīgākajā līgā, kur pērn viņš 26 čempionāta spēlēs vidēji mačā guva 5,4 punktus, kā arī izcīnīja 1,8 atlēkušās bumbas.

Tāpat basketbolists pirmo reizi spēlēja ULEB Eirolīgas turnīrā, kurā aizvadīja 22 mačus, caurmērā atzīmējoties ar 7,2 punktiem un 3,6 atlēkušajām bumbām spēlē.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu