Laikraksts: Pasečņiks izpelnīsies NBA standarta līgumu (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Anžejs Pasečņiks
Anžejs Pasečņiks Foto: AP/Scanpix

Veiksmīgi Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandā Vašingtonas "Wizards" iekļāvušos Anžeju Pasečņiku kluba vadība drīzumā varētu atalgot ar NBA standarta līgumu, atsaucoties uz tuvu stāvošiem avotiem vienībā, vēsta laikraksts "The Washington Post".

24 gadus vecais Pasečņiks sezonu sāka "Wizards" fārmklubā, spēlējot G līgas komandā Vašingtonas "Capital City Go-Go". Galveno vienību piemeklēja savainojumu vilnis, un latviešu centra spēlētājs izpelnījās izsaukumu uz NBA, kur veiksmīgi iekļāvās komandā. 

"The Washington Post" vēsta, ka, domājot par nākotni, "Wizards" grasās ar Pasečņiku noslēgt standarta līgumu. Pagaidām viņam ir spēkā divvirzienu līgums. 

Tiesa, šobrīd "Wizards" visas 15 standarta līgumu kvotas ir aizpildītas, tāpēc kluba vadība plāno ar kādu no spēlētājiem lauzt līgumsaistības vai iesaistīties maiņas darījumā, lai atbrīvotu vietu Pasečņikam. 

Šāda darbība, vadoties pēc NBA noteikumiem, ir jāveic līdz 15. janvārim. 

Ja "Wizards" parakstīs ar Pasečņiku NBA standarta līgumu, klubs varēs parakstīt vēl vienu divvirzienu līgumu. 

Pasečņiks ar "Wizards" oktobra vidū noslēdza "Exhibit 10" tipa līgumu, kas paredz, ka viņš saņem minimālo atalgojumu. Tāpat basketbolists bonusos varēja nopelnīt līdz pat 50 000 ASV dolāru (45 000 eiro). Šā tipa līgums NBA komandām savā sistēmā ļauj paturēt vairāk spēlētāju, nekā atļauts pieteikt līgas spēlēm. 

"Exhibit 10" tipa līgumu var noslēgt tikai tās NBA komandas, kuru fārmklubi spēlē attīstības līgā. Viens NBA klubs vienlaikus drīkst noslēgt ne vairāk kā sešus "Exhibit 10" tipa līgumus.

NBA jauno spēlētāju draftā Pasečņiku 2017. gadā pirmajā kārtā ar kopējo 25. numuru izraudzījās Orlando "Magic", kas viņu uzreiz aizmainīja uz Filadelfijas "76ers". Šā gada 1. jūlijā Filadelfijas klubs no Pasečņika atteicās.

Pasečņiks NBA iekļāvās negaidīti labi, kļūstot par divvirzienu līguma veiksmes stāstu. Viņš tiek pie salīdzinoši liela spēles laika, 11 spēlēs vidēji mačā izcēlies ar gūtiem 7,7 punktiem un savāktām 6,3 atlēkušajām bumbām zem groziem. 

Šajā vasarā Pasečņiks kļūs par ierobežoti brīvo aģentu, kas nozīmē, ka pirmās tiesības uz viņu piederēs "Wizards". 

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu