Bļugers: Neesmu radis izpildīt pēcspēles metienus

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Teodors Bļugers realizē pēcspēles metienu pret Arizonas "Coyotes".
Teodors Bļugers realizē pēcspēles metienu pret Arizonas "Coyotes". Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Pitsburgas "Penguins" uzbrucējs Teodors Bļugers nav radis izpildīt pēcspēles metienus, jo šādu godu treneri viņam uztic reti, spēlētājs pastāstīja intervijā Ziemeļamerikas žurnālistiem.

"Penguins" hokejisti svētdien viesu laukumā ar 4:3 pēcspēles metienu sērijā pārspēja Arizonas "Coyotes" komandu, izcīnot trešo uzvaru pēc kārtas. Bļugers realizēja izšķirošo "bullīti", kas Pitsburgas klubam atnesa uzvaru.

Pēc mača Latvijas hokejists žurnālistiem ģērbtuvē sacīja, ka šādos brīžos nav radis būt uz ledus, izšķirot mača iznākumu.

"Pēdējo reizi, šķiet, pēcspēles metienu sērijā veicu savu izgājienu pagājušās sezonas ievadā, kad vēl spēlēju ["Penguins" fārmklubā] Vilksbārē. Tas noteikti nav kas tāds, ko esmu radis darīt. Kādam bija jāiemet, jo ar katru mēģinājumu spriedze tikai pieauga," intervijā Ziemeļamerikas žurnālistiem sacīja centra uzbrucējs.

Pirms sava pēcspēles metiena Bļugers esot prasījis padomu pieredzējušajam Jevgēņijam Malkinam, kurš ieteicis mest ripu virs vārtsarga atsitējcimda. Latvietis tieši tā arī guva izšķirošos vārtus pēcspēles metienu sērijā.

Bļugers arī pauda, ka viņam izveidojusies ļoti laba saikne ar maiņas partneriem - Zeku Estonu Rīzu un Brendonu Tanevu. Maiņas ķīmijai ļoti palīdzot tas, ka trijnieks regulāri gūst vārtus.

"Vairumā gadījumu mēs uzbrukuma zonā darbojamies labāk par pretiniekiem. Tiekam pie brīvajām ripām, atbalstām viens otru, izvirzot labās pozīcijās. Gūt vārtus allaž ir patīkami. Īpaši gadījumos, kad pēdējās trešdaļas izskaņā izdodas izlīdzināt rezultātu. Tad iemest ir pat patīkamāk nekā kādā ierastā spēles brīdī."

Tieši 25 gadus vecais Bļugers tika atzīts par šī mača labāko spēlētāju.

Bļugers šosezon 45 mačos izcēlies ar sešiem vārtu guvumiem un 10 rezultatīvām piespēlēm. 

Nākamo spēli "Penguins" aizvadīs naktī uz trešdienu (Latvijas laiks) savā laukumā pret Minesotas "Wild". 

Turnīra tabulas Austrumu konferences kopvērtējumā "Penguins" ar 45 spēlēs izcīnītu 61 punktu ieņem trešo vietu. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu