Baltkrievijas hokeja un futbola līgas ignorē koronavīrusu (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Kamēr lielākajā daļā pasaules sporta dzīve ir apstājusies, Baltkrievijas hokeja un futbola līgās spēles turpinās, turklāt ar skatītāju klātbūtni, vēsta Vācijas medijs "Deutsche Welle".

"Koronavīruss ir nekas vairāk kā psihoze"

"Mīļie, fani! Baltkrievijas Futbola asociācija aicina jūs uz stadionu, lai atbalstītu komandas un redzētu klātienē 2020. gada Superkausa maču. Spēli var apmeklēt bez maksas!"

Šāds paziņojums izplatīts Latvijas kaimiņvalstī, kur svētdien galvaspilsētā Minskā paredzēta Superkausa spēle starp sieviešu futbola klubiem - līgas čempionvienību "ZFK Minsk" un "Zorka BDK" vienību.

Baltkrievijas augstākajā futbola līgā sestdien plānoti četri, bet sestdien divi mači. Arī hokejs nav apstājies, sestdien paredzēta vietējā čempionāta finālsērijas otrā spēle.

Starptautisko organizāciju apkopoti dati liecina, ka Baltkrievijā esot mazāk nekā 100 saslimšanas gadījumu ar koronavīrusa izraisīto Covid-19 slimību. Nav gan zināms, cik patiesa ir Baltkrievijas valdības sniegtā informācija.

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko, kurš amatā atrodas kopš 1994. gada, paudis uzskatu, ka "koronavīruss ir nekas vairāk kā psihoze."

Mesi un Ronaldu uz Baltkrieviju?

"Baltkrievijā ir tā, it kā nevienam tas nerūpētu," intervijā britu laikrakstam "The Sun" sacīja baltkrievu slavenais futbolists Aleksandrs Hļebs.

38 gadus vecais futbolists karjeras beigās pārstāvēja Minskas klubu "Isloch". Pirms divām nedēļām viņš paziņoja par karjeras beigšanu.

Hļebs karjeras laikā pārstāvēja vairākus slavenus klubus - "Barcelona" (Spānija), Londonas "Arsenal" (Anglija), "Stuttgart" un "Wolfsburg" (Vācija).

"Visi zina, kas notiek Itālijā un Spānijā. Tas nav nekas labs. Bet mūsu valstī cilvēki un prezidenta administrācija tic, ka nav tik traki, kā vēsta ziņās."

Kaut situācija pasaulē koronavīrusa uzliesmojuma dēļ ir nopietna, Hļebs atļāvās pajokot par Baltkrievijas futbola augstāko līgu. 

"Varbūt tagad Lionels Mesi un Krištianu Ronaldu brauks uz Baltkrievijas līgu, lai turpinātu spēlēt šeit."

2008. gadā "Barcelona" iegādājās Hļebu par 17 miljoniem eiro no "Arsenal". Hļebs karjerā 70 spēles aizvadīja Baltkrievijas izlases sastāvā.

UEFA rokas ir sasietas

Baltkrievija ir vienīgā no 55 dalībvalstīm Eiropas Futbola asociāciju savienībā (UEFA), kas nav pārtraukusi vietējos futbola čempionātus.

"Katrai nacionālajai asociācijai ir autonomas tiesības pieņemt lēmumus attiecībā uz vietējām līgām," norāda UEFA.

"Lēmums ir jābalsta uz vietējo varasiestāžu rekomendācijām un lēmumiem," vēsta UEFA pārstāvji.

Tā kā Baltkrievijas varasiestādes nav uzlikušas pulcēšanās ierobežojumus, sporta spēles var risināties ar skatītāju klātbūtni.

Futbola portāla "Goal" publicētajā video redzams, ka līdzjutējiem pirms ienākšanas stadionā tiek pārbaudīta ķermeņa temperatūra.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu